en inteckning hemlighet för första gången köpare kan det löna sig att köpa mer

Det är inte lätt att köpa en första bostad, så här är ett förslag som kan vara överraskande: Istället för att köpa en bostad, köpa flera. Vad jag föreslår har ingenting att göra med sena natten infomercials eller böcker som lovar snabb och enkel rikedomar från fastigheter. Istället kan många förstagångsköpare gynnas en intressant hyss i inteckning systemet.

När du hör folk prata om “fastighetsfinansiering” de delar allmänhet inteckningar i två kategorier; lån för ägare-åkande och dyrare och tuffare lån för investerare.

“Investeringar finansiering” är för köpare som inte fysiskt bor på en fastighet. “Owner-åkande” lån för bostäder, de platser där vi bo på natten ringer telefonen och bilen parkerad.

Men det finns en rynka:

Ägare-åkande finansiering med lite nedåt och låga priser är vanligtvis tillgängliga för köp av mer än ett enfamiljshus. Normalt kan du få ägare-åkande finansiering för fastigheter med en-till-fyra enheter så länge du använder en som din främsta bostad.

Med andra ord, gör att din status som en ägare-åkande dig att köpa mer än bara ett hus eller lägenhet. Du kan faktiskt köpa egendom som producerar hyra och ökar din skatteavdrag.

När du köper fastigheter med två till fyra enheter i världen av verkliga förändringar fastighetsfinansiering. Långivare kommer att gälla de flesta av hyran till din inkomst för berättigande. Detta innebär att du kan låna mer – och även att du kan kompensera lånekostnader med hyrorna sådana egenskaper producerar.

Anta att du köper en fastighet med fyra enheter. Du kommer att leva i ett och hyr de andra. Var och en av de tre hyresrätter har ett marknadsvärde hyra på $ 1000.

I denna situation är du sannolikt att få två fördelar. Först kommer långivaren räkna någon del av hyran – säger tre fjärdedelar – som inkomst för dig när du fastställer din kvalifikationsstandarder. Med andra ord, kommer $ 2250 en månad läggas till din inkomst. ($ 1,000 x 3 enheter = $ 3,000. $ 3000 x 75% = $ 2250)

Varför $ 2250 och inte hela $ 3000? Eftersom långivaren förutsätter att du har lediga platser, reparationer, försäkringar, skatter och andra kostnader för hyresrätter.

Långivaren tar också något annat: I skattehänseende, kommer tre fjärdedelar av fastigheten i detta exempel vara “investering” fastigheter. Vid rapportering din skatt du ska lista dina hyror och kostnader för dessa enheter. En av dessa “kostnader” blir avskrivningar, en redovisning enhet som kommer att sänka din skatt men tar inget i kontanter från fickan.

När långivare se avskrivningar de “lägga tillbaka” som kostar när man tittar på din månadsinkomst. Resultatet är att din effektiva månadsinkomst för ändamål lån kvalifikationer kommer att öka ännu mer än $ 2250 i detta exempel.

Att köpa två, kan tre-och fyra-enhet egenskaper gör stor känsla, särskilt för första gången köpare. Du kommer att ha “hjälp” möte månatliga inteckning betalningar, särskilt under de första åren av ägande – den tid som är ofta det svåraste. Senare, om du väljer att flytta kan du sälja fastigheten eller du kanske väljer att behålla den och bara hyra ut enheten hade varit din bostad.

Som med alla investeringar, kan varken årsinkomst eller stigande fastighetsvärden garanteras. Vissa ägare kan känna sig obekväma med hyresgästerna så nära och det finns alltid risken för otillräckliga hyror, överskott vakanser och stora reparationer.

Också akta oss för att gå för långt. Medan upp till fyra enheter är okej, klassificerar fem enheter automatiskt egenskapen som “investering” fastigheter enligt riktlinjerna för de flesta låneprogram, en titel som innebär att du inte kan använda ägare-åkande finansiering även om du bor på fastigheten.

Den goda nyheten är dock det att som ägare / åkande och även som hyresvärd får du lära dig en hel del om de praktiska fastigheter att investera.

Fastighetsägande kräver löpande underhåll och tillsyn. Som ägare-åkande med ett fåtal enheter, kommer du att lära dig “på jobbet” om att göra reparationer, handlar med hyresgästerna, anställa entreprenörer och underhålla fastigheten. Dessa är värdefulla lärdomar som kan ge inkomst och förmögenhet under en livstid. Faktum är att många människor som har blivit framgångsrika i fastigheter började ofta med bara en liten fastighet, ägare-åkande finansiering med lite ner – samt två till fyra enheter.

För mer information, tala med lämpliga proffs. Långivare kan berätta om tillgänglig finansiering, mäklare kan ge information om lokala hyra mönster plus att du vill ha ett proffs för att förklara de skattemässiga fördelarna med multi-unit ägande.