en inteckning företaget ta på handpenning

Den underwriting cykeln dikterar nu om du vill få ett billån måste du komma med en rejäl handpenning om du vill ha något annat hem utanför en VA eller FHA.

Anledningen till detta är ganska enkel. Underwriting riktlinjer är mycket strängare än pre 2006. Genom att ha en handpenning det ger långivaren någon indikation på att du har benägenheten att spara pengar. Människor som sparar pengar är bättre kreditrisker än de som inte gör det.

Förresten, när du går för att få din inteckning bör du veta att långivaren kommer att granska allt om din ekonomiska profil. Detta innebär att de kommer att kontrollera om din handpenning kommer ifrån. De vill se dina tre senaste kontoutdrag. Om pengarna bara visas från ingenstans långivaren kommer att vilja veta var den kom ifrån. Anledningen är att de vill veta att pengarna kom från dina medel. Dessutom är ett stort no no i utlåningen att få lån för att använda för att få ett billån.

Den andra punkten för att sätta ner en handpenning är det ger låntagaren en insats i hemmet. De har faktiskt en andel i hemmet genom att lägga ner pengar som en delbetalning. När någon har ett egenintresse som de är mindre benägna att kalla det avslutas i händelse av en finansiell storm.

Det sista skälet till handpenningen är att skapa en finansiell buffert mellan värdet på hemmet och inteckning belopp. Ju större denna kudden desto mindre sannolikt inteckning företaget förlorar pengar i händelse av avskärmning. Dessutom, desto större handpenningen desto mer sannolikt långivaren eller mäklare kommer att ha alternativa inteckning alternativ. En större handpenning ger långivaren mer utrymme att göra det.