en inteckning behöver inte sätta dig ner

När ekonomin fortsätter att fluktuera och verkar bli värre, många människor blir väldigt rädda om sina bolån och andra skyldigheter kredit. Dagens ekonomiska klimat värms upp och många människor kan inte hitta någon att hjälpa dem med deras nuvarande kredit behov. Om din familj har att göra med hög kreditkort skuld, lägre inkomst, och en inteckning som är för hög, kan du fortfarande hitta lindring i denna fientliga finansiella marknaden med några tips.

Först måste du inse att din inteckning är ett lån baserat på ditt hem som säkerhet. En långivare eller finansiella institut kommer att vara mer benägna att arbeta med dig för att refinansiera ditt bolån än andra typer av lån. Men med den nuvarande ekonomiska kris som många människor upplever, kan värdet på ditt hem har gått gjort och hur mycket pengar du är skyldig på hypotekslån kan vara mer än det aktuella värdet på fastigheten. Om du befinner dig i denna situation, har du ett par alternativ att överväga.

Du måste hålla koll på problemet och inte ignorera det förrän det är för sent för dig att göra något. Du kan ha en “kort försäljning” genomfördes som en tredje part personen kommer att ta över lån till en lägre ersättning än vad du gör. Denna försäljning skall ske mellan köparen och inteckning innehavare. Oftast kommer köparen måste ha bra kredit och vara kvalificerad att köpa fastigheten. Naturligtvis kommer detta alternativ inte att hjälpa dig att spara ditt hem för dig, men kan åtminstone rädda din kredit historia.

Om du har nyligen blivit arbetslösa från jobbet, har personliga skulder som blir för mycket att hantera, sjukvårdskostnader för en oväntad hälsofråga, eller ens tagit en löneminskning för att förbli anställda, kanske du kan förhandla med din långivare för en ändring av det aktuella lånet du har på ditt hem. Du måste bevisa förändringar i din ekonomiska situation till långivaren och de kommer att göra ett beslut om huruvida eller inte att acceptera en lägre betalning eller att utestänga. Den mindre amortering betyder inte att du får betalt i sin helhet för var och en av de månader som det har beviljats, men att långivaren har gått med på att acceptera mindre för nu och förväntar mellanskillnaden plus ränta som ska betalas senare.

Om du funderar på denna typ av ändring av din inteckning, skulle det vara en bra idé att söka finansiell rådgivning till en inteckning mäklare eller ens ett annat finansiellt institut att se till att du inte har förbisett några andra alternativ som kan vara tillgängliga för dig. Din viktigaste tillgång för dig och din familj är ditt hem. Låt inte en inteckning sätta dig ner på grund av den nuvarande ekonomiska situationen i landet eller världen. Det finns hjälp och alternativ för dem som söker dem. Ta dig tid att hitta alternativ och hålla ditt hem.