en inledande vägledning till inteckning

inteckningar

Inteckning är ett lån som du tar från en långivare när du skickade till långivaren, en fastighet som du äger, som en garanti för återbetalning. Den månatliga återbetalningen av lånet består vanligen av två större delar, den ränta och amortering. Den huvudansvarige är det belopp som du faktiskt lånat som betalas delvis av en del varje månad och räntan är en avgift som görs av långivaren för att låta låntagaren använda sina pengar. Så i princip är det intresse en extra kostnad som en låntagare måste betala till långivaren. Om du återbetala lånet framgångsrikt, får du den egendom tillbaka, annars är det hålls av långivaren som en form av återbetalning av lånet. Många hem, som du hittar på fastighetsmarknaderna i dag, som lever upp till din personliga önskan, kommer sannolikt att ha en prislapp som du inte har råd. Men du kan fortfarande äga huset. Hur? Genom att få en inteckning, förstås.

Bolån är oftast av mycket höga belopp och det är av denna anledning som den återbetalningstid på lånet är mycket lång, till exempel femton eller ens trettio år. I början stadier av återbetalning av lånet, utgör en stor del av det belopp som vanligen av intresse och består av mycket mindre huvudman. Men eftersom livet av inteckning så småningom kommer till ett slut, håller den ränta som måste betalas minskar och det kapitalbelopp fortsätter att öka. Detta beror på att räntan baseras på mängden väntan ska betalas tillbaka, vilket successivt minskar när skuldbeloppet till långivaren minskar. Men i de flesta fall är det månatliga återbetalningsbeloppet oftast mer än bara intresse och huvudmannen, består det också av andra belopp som en låntagare måste betala, t.ex. skatter och försäkringar. Under återbetalningsperioden, om låntagaren inte betalar upp minst tjugo procent av beloppet, anser långivaren lånet att ha blivit riskabelt och kräver att låntagaren betalar upp ett annat belopp kallas det spärrade beloppet som i sin tur används för att betala för skatt och försäkring i framtiden, på lånet. Därför, i framtiden, behöver alla en låntagare att betala för är det intresse och huvudmannen, alltså, vilket gör det lättare för låntagaren att betala upp.

Ibland, när en låntagare underlåter att betala upp tjugo procent av beloppet, kräver långivaren också låntagaren att betala en annan mount känd som en privat försäkring. Beloppet ingår endast när långivaren anser lånet att ha blivit riskabelt. Dock är det belopp som inte betalats in alla på en. Den privata försäkringar beloppet delas upp och läggas till med amorteringar och räntor och andra kostnader för att få den totala månatliga belopp som måste betalas.