en guide till spanska inteckningar

Den nu högt utvecklade bolånemarknaden i hela Spanien har ökat under åren som landets ekonomi har blivit mer avancerad.

Detta skildras genom på bredden av bolån tillgängliga för konsumenterna, både organiserad genom välkända banker eller skräddarsydda inteckning mäklare.

Ungefär som andra ekonomiskt utvecklade länder, är den spanska bolånemarknaden en konkurrenskraftig, med långivarna häftigt att försöka vinna över nya kunder och behålla sina nuvarande. Detta har lett till ett stort utbud av inteckning erbjudanden på erbjudandet, var och resulterar i stora övergripande prisskillnader.

Detta blir än mer tydligt i skillnaden i avgifter samma banker kan erbjuda alternativa grenar – det är ganska förvånande, med tanke på räntor “på alla bolån i hela landet grundar sig på EU: s basränta.

Majoriteten av spanska långivare fungerar på samma sätt som de i andra länder med avseende på deras låneavtal. Detta är att erbjuda kunderna en fast räntesats för säga 5 eller 7 år, och därefter följer denna, byta till deras rörlig ränta, vilket kommer att fluktuera på grundval av EU: s basränta.

Till skillnad från i andra länder där det inte är ovanligt att en inteckning för att spänna 25 eller ens 30 år, har sådana metoder nyligen införts av spanska långivare. Detta har varit en av de bidragande faktorerna till den senaste tidens spanska fastigheter boom.

När det gäller det faktiska beloppet du kommer att lånas ut, räntan och inteckning flexibilitet, kommer din personliga kreditbetyg som ska användas, och kommer således sådana faktorer varierar från kund till kund.

I de flesta fall kommer du att lånas upp till högst 80% värde av fastighetens värde, kommer du därför att kräva en ganska rejäl insättning, särskilt om du letar efter en mer upp marknaden egendom.

Dessutom, om inteckningen du tar ut är för ett fritidshus, långivare överväga detta mer av en risk och får endast vara villig att låna så lite som 60% värde av fastighetens värde.