en guide till justerbara lån ränta inteckning

Ett effektivt verktyg som används av bostadsköpare, arm eller justerbar inteckningar takt, erbjuder en lägre ränta i början av lånet och risken för en vandring i priserna delas av låntagaren och långivaren.
ARM, är perfekt om du är säker på stigande inkomster förväntningar och kortsiktiga bostadsägande. Det finns fyra grundläggande aspekter. En är att den ursprungliga räntan är fast 1-3 procentenheter lägre än fast ränta inteckningar. Andra finns det vad som kallas justering intervall, då efter den inledande perioden har gått ut har förändrats i linje med rådande priser. Tredje, tjänade ett index mot vilket långivare kan mäta skillnaden mellan räntan på lånet och vad skulle tjänas in verkligheten i andra investeringar. Och, fjärde, tillade komponenten av långivaren till index, vanligtvis 1,5-2,5 procent.
En ARM har dessutom garantier som räntetak. Detta begränsar mängden ränta som kan tillämpas på den betalning under justeringen. Normalt detta lock skulle vara ungefär 2%-punkten mössa under hela löptiden för lånet.
ARM är idealisk när det lånar du köpkraft. Du kan välja att köpa en fastighet med ett högre värde och ändå betala en lägre initial månatlig betalning. Om du vet säkert att du kommer att bo i huset du köper för högst 5-7 år sedan ARM är den inteckning som kommer att spara pengar. Om du är beredd att ta risker då ARM erbjuder största möjliga besparingar särskilt om hastigheten förblir konstant eller minskar över åren.
ARM är en kalkylerad risk som det finns inga självklarheter. Men om i slutet av fem år dina planer ändras och du är på väg att fortsätta i samma hem för ytterligare 10 år så är det klokt för dig att växla från ARM till en fast ränta inteckning.