en guide till framgångsrik kommersiell fastighet låneansökan

Oavsett om det är en utvidgning av befintlig verksamhet eller början på ett nytt företag, hjälper en kommersiell fastighet lån företag förvärvar fastigheter såsom mark för att inrätta fabrik, kontor, utrymme för personal fjärdedelar etc. Ungefär som ett hem inteckning, fastigheten köpte hålls som säkerhet mot lånet.

Det finns dock en stor skillnad mellan kommersiella inteckningar och inteckningar hem. Medan bolån är relativt lätt att få, kräver kommersiell inteckning godkännande en grundlig granskning av uppsatser, kreditupplysning och ekonomiska bärkraften hos bolaget och på läge, skick och livskraft fastigheten du är intresserad av att köpa.

En solid affärsplan och noggrann utvärdering av fastigheten är viktigt för att få godkännande för en kommersiell fastighet lån. Här är hur du kan förbättra dina chanser att få godkännande för din kommersiella fastigheter låneansökan.

Välj rätt objekt

De egenskaper egendom är de första viktiga aspekter alla långivare ska granska. Så välj en egenskap som är juridiskt rena, som ligger i ett bra läge, har alla erforderliga miljö-godkännanden och är i gott skick.
Ta hjälp av din fastighetsmäklare för att utvärdera mul-och fordonstrafik, zonindelning förordningar, och tidigare användning av fastigheten.

Förbereda tillämpningen väl

Det kommer att finnas minuters granskning av alla de papper du har lämnat tillsammans med ansökan. Därför utarbeta detaljerade finansiella rapporter, inklusive balansräkningar, skatt dokument och försäljningsrekord, för att visa den allmänna hälsan hos ditt företag.

Nedan följer en diskussion om vissa grundläggande aspekter av vad som anses som väl förberedda dokument:

• Håll dina självdeklarationer regelbunden och fullständig. Du skulle behöva möblera åtminstone de två senaste årens skattedeklarationer. Så de ska vara komplett i alla avseenden.

• Om du har ansökt om förlängning, se till att du har tillägget redo och det har inte gått ut.

• Vid förlängning, slutföra årets bokslut i alla avseenden.

• Du skulle behöva ge dina kontoutdrag för de senaste tre månaderna.

• Om du tittar på refinansiering din kommersiella fastigheter lån, skulle du behöva för att inreda din lön off uttalanden, undersökning, titel politiska och bedömning till långivaren, så håll dem redo.

• Förbereda och producera kostnaderna för att bygga den nya anläggningen, bemanning och försäkring samt beredskapsplaner ifall du faller bakom dina mål.

• Få senaste personliga kreditupplysning och i händelse av negativitet, tömma den eller ha en giltig förklaring ingår. Har har skriftligt bevis för att backa förklaringen klar.

Välj rätt långivare

Eftersom de villkor inklusive räntan varierar från långivare till långivare, är det viktigt att närma sig en långivare som inte bara kommer att uppfylla dina krav, men kommer också att erbjuda attraktiva räntor och enkla villkor.

En bra fingervisning är upplevelsen som långivare och beprövade framgångsrika företag som referenser. Mäklare kan vara till stor hjälp eftersom de är nätverk med de flesta av de långivare som tillhandahåller kommersiella inteckningar i Storbritannien.

Dessutom hjälper en bra och erfaren långivare oftast låntagaren att jaga en bra egenskap och förbereda de nödvändiga papper. Plus, bör långivaren vara villig att guida dig genom processen att samla in information och ansöker om ditt kommersiella fastigheter lån.