en guide till bolåneräntor

Detta kan dock ytterligare undanröja efterfrågan på bostadslån. Det är dock viktigt att förstå nyanserna i hem hypotekslån innan djupdykning djupare in i frågan. Det är ett bostadslån som kan utnyttjas, i vilket en finansiell institution som en bank eller privat företag som Quicken Loans lånar låntagaren pengar som i gengäld betalar långivaren ränta. Bland de många typer av bolåneräntor, den mest populära är fast ränta inteckningar och justerbar inteckningar takt. Som namnen antyder, är en fast ränta inteckning i vilken bolåneräntan förblir densamma och en justerbar ränta inteckning är där bolåneräntan är föremål för justeringar.

Bolåneräntor eller räntorna för bostadslån påverkas av en mängd faktorer. Oftare än inte, är de influerade av utbud och efterfrågan. En stark ekonomi ger mer upplåning vilket i sin tur leder till högre räntor. Omvänt, med uppmjukning av en ekonomi, går upplåning ner och det gör räntor. Federal Reserve kan också påverka räntorna genom att höja eller sänka diskonteringsräntan som är den ränta bankerna debiteras när de lånar pengar från Federal Reserve.

Enligt en färsk undersökning släpptes av Freddie Mac, sjönk räntorna på de amerikanska 30 år fast ränta inteckningar till 5,32% under första veckan i juli. Att gå från ett genomsnitt på 5,42% under de föregående månaderna och 6,35% förra året, kan den betydande nedgången i bolåneräntor bevisa att sätta in positiva vibbar till bostadsmarknaden. Nedgången i bolåneräntorna har därmed resulterat i en 11% ökning av inteckning applikationer och en betydande ökning av antalet ansökningar att köpa bostäder egendom i tre månader.

Bolåneräntor måste dock vara på 5% eller lägre för att väsentligt öka efterfrågan bostadslån. Enligt fastigheter siare, under de kommande två kvartalen, bolåneräntor sannolikt genomsnitt 5,35% före montering till 5,28% ungefär runt det första kvartalet nästa år och troligen drabbade 5,5%-strecket i följande kvartalen 2010.

Scott Anderson, en senior ekonom på Wells Fargo, säger att hemförsäljning är “retsamt nära” att stabilisera. “Någon gång i sommar tror jag att vi kommer att se (dem) bottna”, säger han. “Det är egentligen bara en fråga om att absorbera utbudet av lediga objekt,” säger Dana Johnson, chefsekonom på Comerica Bank. “Vi gör framsteg , men vi har en del arbete att göra. “Huspriserna är dock inte troligt att nått botten förrän i början av 2010 och Anderson förväntar huspriserna att falla ytterligare 5 till 10% på nationell nivå innan den stabiliseras.