en guide till bolån för första gången köpare

Att köpa din första bostad kan vara en mycket spännande tid. Komma på fastigheten stege och få din självständighet kan vara en enormt uppfyller erfarenhet. Men innan du når detta stadium är det troligt att du måste övervinna många utmaningar, bland annat att rädda en deposition, att hitta en lämplig fastighet, betalar en rad advokatarvoden och säkra rätt inteckning.

Arrangera din första inteckning kan vara mycket skrämmande med en ofattbar antal produkter tillgängliga och massor av jargong och juridiska processer förstås. Ett hus är sannolikt den enskilt största köp du någonsin göra så se till att du jämför bolån för att hitta den rätta är avgörande.

Det första steget är att räkna ut hur mycket du har råd att låna. Detta beror på ett antal faktorer, inklusive din inkomst, din kredit historia och värdet på din insättning. Inteckning produkter finns tillgängliga för upp till 125% av köpeskillingen, men vanligtvis en 5-10% deposition krävs. Spara upp en större insättning kan tillåta dig att säkra en mer konkurrenskraftig bolåneräntan. I genomsnitt en £ 100.000 inteckning på 5,5% över 25 år skulle resultera i månatliga avbetalningar på ca £ 620.

När du vet hur stor en inteckning du sannolikt att kvalificera sig för nästa steg är att jämföra marknaden för att hitta bolån mest lämpliga för dig. I detta skede kommer du också vill börja leta efter lämpliga fastigheter i din prisklass. Det är föga meningsfullt närmar sig en långivare till en inteckning om det inte är en egenskap som du vill i din prisklass. Men om du kan hitta egenskaper du gillar, är det lämpligt att ha en bekräftad “principöverenskommelse” i stället från en långivare innan ett erbjudande som detta bevisar att du är en seriös köpare

Det finns många inteckning produkter där ute så besöker på internet och med hjälp av en inteckning miniräknare betyder att du kan jämföra produkter snabbare. När du söker på marknaden hittar du ett utbud av inteckning produkter som erbjuds. Dessa inkluderar fasta, tracker, utjämnade och rabatterade priser. Fast ränta inteckningar är ett populärt val med första gången köpare eftersom de tillåter dig att budgetera dina utgifter med en högre grad av säkerhet.

När man beslutar vilka inteckning produkt är rätt för dig finns det flera faktorer att beakta. För det första är priset konkurrenskraftigt? Det bästa sättet att avgöra detta är att använda en on-line inteckning jämförande webbplats som ger dig möjlighet att jämföra alla produkter på marknaden. Det andra är den ränta sannolikt att öka? Spåraren och diskonteringsräntor kan vara mer attraktiv än en fast ränta, men kan du råd med de extra amorteringar om räntan skulle öka? Utöver dessa faktorer är det viktigt att beakta de avgifter som kommer att gälla för din inteckning. Dessa kan innefatta en värdering avgift, en bokningsavgift och en uppläggningsavgift. Förutom att stämpelskatt dessa avgifter kan ha en betydande inverkan på överkomliga din inteckning.

När du har hittat en lämplig inteckning har du möjlighet att antingen kontakta leverantören direkt, eller, om du känner dig mer vägledning behövs kan du kontakta en finansiell rådgivare som kommer att tala med dig om dina behov och hjälper dig att ordna en lämplig inteckning. Den bolånemarknaden kan vara en förvirrande plats och den bästa åtgärden för att ta om du är osäker är att ta professionell rådgivning. Att välja fel produkt kan vara ett mycket dyrt misstag.