en guide till att köpa denna stuga

Miljontals britter drömmer om att äga ett fritidshus eller en plats i solen, att de kan fly till regelbundet. Vi tittar på semester program på TV och bara drömmer om att kunna jet bort från kylan och grå himmel vintern, till de underbara klimat i Medelhavet eller långt borta exotiska platser som Thailand.

Den brittiska banbrytande attityd har lett till att miljoner människor köper fastighet i tidigare oupptäckta platser och de har antingen gjort stora vinster eller har otaliga otur berättelser och har förlorat allt de hade investerat. Oavsett om det är din dröm villa i solen, den perfekta semestern tillflyktsort, en romantisk finca i en pittoresk by, en modern lägenhet i en kosmopolitisk stad eller marina eller renodlat en lukrativ köp låta investeringsmöjlighet, tänka på följande:

Hur köper du denna egendom utomlands och vilka fallgropar längs vägen?
Här är några bästa tips för dig att tänka på om du funderar att fritidshus, fastighet utomlands köp.

· Aldrig underteckna ett avtal som du inte förstår (till exempel – om det är i ett främmande språk).

· Se alltid till att du söker specialiserad rådgivning från oberoende advokater, arkitekter och lantmätare innan man överväger ett köp utomlands. De bör ha goda kunskaper i din valda landets lagar och processer och känner till de närmare detaljerna är inblandade i att köpa en fastighet där.

· Innan köpet (och skulle särskilt gälla för en ny försäljning egendom, oavsett ålder), säkerställa en oberoende värdering av fastigheten utförs, vilket bör påpeka eventuella problem med fastigheten – Exempel: sättningar, fuktig, ledningar brister – och skulle också kunna belysa eventuella gränstvister etc.

· Se till att du inte ärver en skuld på fastigheten innan du köper, som en advokat ska kunna kontrollera – Exempel: Om utvecklaren har lånat pengar för att bygga utvecklingen och detta belopp har avsatts mot varje tomt som extra säkerhet till utvecklarens bank.

· Alltid ge dig själv en `cooling off` period om du ser ett `måste-ha egendom` och frestas att lägga ner en insättning där och då.

· Om du ordna finansiering på fastigheten, se till att detta framgår i alla kontrakt och du har en “opt-out-klausulen” om lånet inte är överens (vilket kommer att säkerställa någon deposition betalas återbetalas).

· Försök att ordna din inteckning finansiering “i princip”, innan de accepterar att köpa fastigheten, eller innan du skriver något kontrakt och betala över en insättning.

· Ordna din inteckning i den valuta som du tjänar in där så är möjligt, om du inte kommer att få hyresintäkter från att egendom i lokal valuta och då detta kan vara en möjlig alternativ, beroende på långivarens kriterier.

· Tänk på att kombinera dina pengar med vänner eller familj: det kan ge en Villa med pool i din finansiella räckhåll, snarare än att bara en lägenhet.

· Kontrollera med mäklaren eller säljaren att du är medveten om de kostnader som tas ut av de rättsliga och statliga myndigheter för att köpa en fastighet i ditt valda land.

· Öppna ett bankkonto i ditt valda land och se till att du får ett certifikat för import för de pengar du tar in från ditt hemland.

· Inrätta stående order på ett lokalt bankkonto att möta räkningar och skatter. Underlåtenhet att betala din skatt i vissa länder, såsom Frankrike, Portugal och Spanien, kan leda till domstol och eventuellt beslag av din egendom.

· Tänk på att räkningar inte slutar på det begärda priset. Advokatarvoden, skatter, måste Försäkring etc alla uppfyllas i värdlandet och kan ofta vara dyrare.

Vilka olika sätt finns det att köpa den drömmen plats i solen?
Ett självklart sätt är köpa fastigheten med kontanter, men om du inte har pengar, det finns tre andra sätt att betala för utländsk egendom eller semesterbostad och det kan vara lätt att välja den rutt som passar dig bäst.

uk hypotekslångivare
Förutsatt att en brittisk långivare är beredda att låna ut i det landet man kunde samla in pengar på detta sätt men inte många brittiska långivare kommer att låna för utländsk egendom eller om de gör det, kommer det att vara den internationella grenen av banken som behöver sökas.

uk remortgages
Den stora explosionen i den brittiska fastighetsmarknaden har sett priserna fördubblas under de senaste fem åren och som en konsekvens fastighetsägare satt på en stor mängd outnyttjad kapital. Ett sätt att frigöra denna potential är genom remortgaging fastigheten och använda den frigjorda pengar att antingen finansiera kostnader för insättning eller kontantköp.

Du bör dock vara medveten om att inte alla långivare kommer att tillåta dig att samla in pengar till kapitalanskaffningar syften och kan begränsa detta till skuldkonsolidering eller förbättringar hemma bara och du bör söka specialist råd från en hela marknaden Storbritannien inteckning mäklare för att identifiera de långivare som kommer att tillåta obestämd remortgages kapitalförstärkningen

utländska fastighetsinteckningar
Normalt kan utländska inteckningar ordnas för fastigheter till salu i, Andorra, Australien, Bulgarien, Kanada, Karibien, Cypern (södra), Kanarieöarna, Florida, Frankrike, Grekland, Irland, Israel, Italien, Malta, Monaco, Nya Zeeland, Polen , Portugal, Sydafrika, Spanien, Schweiz, Teneriffa, USA.

Räntorna kan ordnas i euro, schweizerfranc, dollar samt i lokal valuta.

Utländska fastigheter generellt har fortsatt att stiga i pris i år och pundet har försvagats mot euron. Å andra sidan om du köper fastighet i ett annat land ditt hem kommer att värderas i den valutan så det kan vara bättre att ta ut en inteckning i den valutan.

Riskvarning:
Du måste vara medveten om alla risker. Att ta ut en utländsk valuta inteckning kan vara farlig. Pundet kan röra sig mot euron och andra valutor – om det försvagar dina betalningar kommer att öka.