en guide till att hitta och få den perfekta inteckning på nätet

Den snabbt växande populariteten för online-marknaden har förändrat hur bolåneinstitut och blivande husägare göra affärer. Medan det tidigare fanns en hel del ansikte mot ansikte kontakt eller åtminstone en hel del personlig interaktion via telefon, är dagens inteckning ofta sker helt på nätet och via e-post. En föränderlig omvärld har fört med sig många fördelar konsumenterna njuter, men det finns också några fallgropar man måste vara medveten om. En guide till att hitta och få den perfekta inteckning på nätet kommer att försöka göra processen för att få den online lån bara lite enklare och säkrare.

Första saker först: du behöver ta reda på hur mycket hus du har råd. Det finns flera gratis online inteckning miniräknare som låter dig leka med det totala lånebeloppet, olika räntor och också olika lång tid. I de flesta fall dessa räknare kommer också avslöja om passar in i skuld till tal som långivare vill se innan erbjuda sina bostadslån till konsumenter.

Därefter utvärdera din kredit. Om du inte har beställt din kredit rapport på ett tag, nu är en bra tid att göra det. Vet vad som finns i din kredit-fil och korrekt och misstag som du hittar. I vissa fall potentiella låntagare nekades lån eller fördelaktiga räntor på grund av nedsättande beteckningar i sin kredit-profiler som inte ens behöver vara där! Korrigera eventuella misstag är snabbt och enkelt gjort.

Vid denna tidpunkt du vet hur mycket du har råd och vad din kredit ser ut. Detta kommer att påverka de långivare som du kan välja. I huvudsak finns det två typer av långivare göra affärer på nätet: de etablerade bankerna med en online-närvaro som låter dig skicka in din ansökan via Internet, och det webbaserade som inte har en tegel och murbruk byggnad och gör affärer uteslutande på nätet. Det finns bra och dåliga av både likar och det är en bra idé att kontrollera deras bättre rating Business Bureau innan till en och sätta in en ansökan. Som en allmän regel, etablerade och välkända långivare är mindre benägna att orsaka några problem än de okända sådana.

Var försiktig med att leverera för mycket information på framsidan. Den första kontakten med en online långivare bör vara en allmän informationsuppdrag där du testa vattnet för att se vad långivaren kan göra för dig. Personnummer och sådan information bör inte erbjudas vid denna tidpunkt, inte heller bör det krävas av långivaren. Målet är att ta reda på vilka lån produkter långivaren har tillgängliga och – om allt det faktum att du tillhandahåller är korrekta – vad banken kan göra för dig.

När du väljer att gå vidare med ansökningsprocessen göra allt för att hitta den bästa lösningen som fungerar för dig nu och i framtiden. Använda online inteckning mäklare är en metod för att rensa bort långivare som har taxor som helt enkelt för höga. I andra fall kommer du att finna att den direkta konkurrensen mellan långivare på nätet har lett till fantastiska erbjudanden du kan dra nytta av.

Akta teaser priser som vissa online inteckning företag använder för att locka nya husköpare att skriva upp sin inteckning med dem. Jämför och kontrastera de aspekter av olika lån produkter och vet exakt vad det är som du väljer. Om ett paket är betydligt billigare på en långivare än på en annan, granska det finstilta noga.

Den sista förslag för att hitta den perfekta inteckning på nätet är densamma som följer med varje stor köpet: vad är överens om att, få det skriftligt! Medan den enskilde mäklaren kan lova att hon kommer att ta en halv poäng av din totala ränta, begära att få det nedtecknas i de lån papper. När undertecknad, attesterad, och fram, de är bindande och om specialerbjudande du erbjöds är inte en del av avtalet, det helt enkelt inte existerar.