en flexibel inteckning är idealisk för egenföretagare

Om du är orolig för att betala en inteckning för att du är egenföretagare, kan en flexibel inteckning vara för dig. Att vara egen företagare har många belöningar, såsom att vara din egen chef, men en nackdel är oberäkneligt betala: du kan ha en eller två månader utan lön, och därefter följande månaden har massor av pengar. En flexibel inteckning skiljer sig från en vanlig inteckning eftersom det tillåter dig att göra överbetalningar, underpayments och ta betalt semester, med förbehåll för inteckning avtal.

Den flexibla inteckning kom från Australien i början av 1990-talet och i mitten av 1990 s bolåneinstitut insåg att det skulle vara en perfekt passform för många människor i Storbritannien som var egenföretagare, eller för personer som hade oregelbundna arbete och mönster livsstil. En flexibel inteckning ses nu som en accepterad form av upplåning och är väl etablerad på bolånemarknaden.

Fördelar med en flexibel inteckning:

– Regelbundna stora utbetalningar kan betala dina flexibel inteckning tidigt och potentiellt spara tusentals i räntebetalningar
– Betala i klumpsummor på ad hoc-basis
– Räntan beräknas dagligen / månatligen – med traditionella hypotekslån, de flesta banker och hypoteksinstitut beräkna räntor på årsbasis. Vid slutet av varje år, är inteckning balans bedömas och användas för att återställa räntebetalningar. Daglig eller månatlig ränteberäkning innebär minus ränta, och en tidigare minskning av inteckning balans
– Betala mindre än den normala månatliga avbetalningar
– Ta en betalning semester – till exempel: om din flexibla inteckning återbetalning är £ 600 per månad, och du tidigare har gjort stora utbetalningar på totalt £ 3000, skulle du kunna ha en betalning semester upp till fem månader.
– Låna pengar (lån utbetalning) – Låna extra utan ytterligare godkännande från den flexibla bolåneinstitutet, förutsatt att den totala lånet inte gå över en gräns. Alternativt kan du “låna tillbaka” pengar mot tidigare stora utbetalningar. Många kunder låna pengar för att finansiera hem förbättringar för att öka värdet av deras egendom.
– Inga ränteskillnadsersättning.

Nackdelar med en flexibel inteckning:

– Du kanske måste göra flera overpayments innan du kan UNDERBETALA eller ta en betalning semester
– Att göra alltför många för låga kan resultera i förlängning av amorteringar
– Högre räntor än en mer traditionell typ av inteckning
– Många långivare inte kommer att tillåta overpayments på mer än 10% per år

Att välja rätt flexibel inteckning för dig, det finns ett antal faktorer att ta hänsyn till. De flesta av dem kommer att kretsa kring de villkor som gäller för de ytterligare extramaterial som erbjuds med en flexibel inteckning, nämligen: overpayments, underpayments och betalning semester. Alternativ brukar komma i en mängd olika former, till exempel: en betalning semester som måste vara earnt, medan med vissa flexibla inteckning paket det kommer som standardutrustning. Det är bäst att diskutera med din långivare av den flexibla inteckning exakt vad villkoren är, eftersom detta kan kasta upp många viktiga fakta om hur flexibel inteckning är.

De primära leverantörerna av flexibla bolån är banker, hypoteksinstitut och specialiserade företag inteckning. De flesta bolåneinstitut i Storbritannien erbjuder någon form av flexibel inteckning, såsom en fast, tracker eller en diskonteringsränta flexibel inteckning. Eftersom bolånemarknaden har blivit alltmer konkurrensutsatt, är fler människor använder inteckning mäklare, och de är nu de största distributörerna av inteckning produkter för långivarna. Majoriteten av inteckning mäklare regleras för att säkerställa skyddet för låntagaren.

Även en flexibel inteckning är “ett nytt kid på blocket,” det har blivit en etablerad och respekterad typ av inteckning.