en FHA lån ger en låg handpenning

Att köpa ett hem är ett stort åtagande och det som håller många människor tillbaka från att göra bostad verklighet är den stora handpenningen. Många konventionella lån program kräver att en individ lägger ner minst tio till 15 procent av inköpspriset på lånet för att köpa den. Det låter inte som mycket pengar, men om du skulle köpa en $ 250.000 hem, vilket inte är överdrivet på något sätt, skulle du vara ute på att komma med minst $ 25,000! De flesta av oss har inte bara $ 25,000 kringspridda spenderas för om vi gjorde det skulle vi redan äger ett hem. Det fina med en FHA lån är att du inte behöver komma med dessa enorma summor pengar för att komma in i hemmet.

FHA lån gör bostadsägande mer genomförbart

Den vackra sak om en FHA lån är att du inte behöver komma med dessa enorma avbetalningar att flytta in i ditt drömboende. I stället för tio eller 15 procent som du skulle förväntas komma med när man använder ett vanligt lån, skulle du behöva komma upp med tre till fem procent av köpeskillingen. Så, om du köper samma $ 250.000 hem och du bara behövde lägga ner tre procent skulle du bara behöver komma upp med $ 7.500. Naturligtvis är detta fortfarande en hel del pengar, men det är mycket mer genomförbart än $ 25000 som du söker på att komma med när du ansöker om de konventionella lån.

En annan stor sak om FHA lån är att om du inte har pengar själv för handpenning, kan du faktiskt vara begåvad pengarna. Vad detta betyder är att dina föräldrar eller familjemedlemmar kan ge dig pengar för handpenning och det kommer inte att bli någon form av tillämpade avgifter eller något i den stilen. Traditionellt, när du ansöker om ett bostadslån behöver du ha pengarna på ditt bankkonto, kan de inte medvetet kommer från en annan källa. Att vara godkänt för ett traditionellt lån är beroende av att du har pengarna på ditt konto redo att gå. Om du inte har dessa medel, kan man inte öppet be dina vänner och familjemedlemmar för stöd. Med FHA baserade lån du kan vara begåvad med pengar och det är inte ett problem.

Dessutom, när du arbetar med en FHA lån du kanske upptäcker att vissa långivare är beredda att rulla avslutande kostnader i inköpspriset så att du inte behöver komma upp med så mycket pengar bara för att få i hemmet. Det finns också handpenning bidrag där ute som du kan ansöka om det kommer att hjälpa dig att få de medel som du behöver för att sätta tre till fem procent ner på ditt hem. Långivare och mäklare inteckning kan få väldigt kreativ med dessa lån för att se till, att även om du inte har mycket pengar att du kan köpa ett hem och komma in i det kostnadseffektivt. Som ni kan se, gör FHA det möjligt för ett stort antal människor att köpa hem som annars inte skulle ha kunnat njuta av bostad.