en FHA lån efter avskärmning

En av de värsta saker som du kan ha på din kredit är en avskärmning om du har några förhoppningar om att köpa ett hem i framtiden. Det finns inget sätt att komma runt detta svart märke på din kredit om du har gått igenom avskärmning i det förflutna, men detta sagt, är det möjligt att äga ett hem igen. År sedan när folk hade deras hem tas från dem eftersom de inte kunde betala sina förhoppningar om att äga ett hem igen var ofta streckad. Faktum är att FHA lån har funnits i mer än 70 år, men det finns så mycket felaktig information där ute att många människor helt enkelt antagit att deras dagar av bostad var borta. Även om det kan vara svårt att återetablera sig efter en avskärmning, är det möjligt att äga ett hem igen.

en FHA lån gör bostadsägande möjligt

Även om du kanske har haft en avskärmning i ditt förflutna du kan äga ett hem igen. Låter det för bra för att vara sant? Det är inte, för det rena och enkla faktum att regeringen tror att vissa människor verkligen gör faller på hårda tider och inte kan betala på sina hem, men de är fortfarande värda en egen bostad. Dessa människor kan ofta återhämta och vända sin ekonomi runt i förhållandevis lite tid och de är återigen värda att äga ett hem igen. En FHA lån är det sätt som många människor har möjlighet att äga igen, även om de har haft en avskärmning erfarenhet i det förflutna.

Om du var avskärmad på sex månader sedan du kommer att finna att det inte finns något sätt, kort för att betala kontant för fullt pris för det hem som du kommer att kunna komma in i ett hem igen med ditt namn på lånet. Det finns inte en långivare där ute som vill ta denna risk, men du kan ofta få en FHA lån i så lite som 24 månader från dagen för din avskärmning. Detta är inte att säga att alla som upplever avskärmning kommer att kvalificera sig för ett av dessa lån, men om du har arbetat på din ekonomi och din kredit i 24 eller fler månader sedan då du kommer att finna att det är möjligt att komma in i ett hem igen .

Allt som Federal Housing Administration måste se när de anser dig för en av sina försäkrade lån är att du har lärt dig från din avskärmning upplevelse. Det sätt som du gör detta är genom att upprätthålla en bättre kreditvärdighet genom att betala alla dina räkningar i tid och kanske betala mer än de lägsta saldon på saker. Medan din FICO poäng inte anses för en av dessa lån, kommer långivaren ser på din förmåga att ta ut kredit och använder det. Om du har upprätthållit en god till utmärkt kredit eftersom din avskärmning hittar du att det är lätt att komma in i ett hem igen.

Utestängning är inte något som de flesta av oss någonsin tänker på, men det händer att några av de bästa av oss. Det är ofta omständigheter utanför vår kontroll som leder oss att vara oförmögen att betala för våra hem. Även om detta är olyckligt, FHA försäkrade lån är den andra chans som många människor behöver för att göra saker rätt den här gången. Om du menar allvar med bostad, kan det vara dags för dig att undersöka detta alternativ.