en FHA lån är ett bra alternativ för dem med mindre än perfekt kredit

Har du alltid drömt om att äga ett hem, men förutsätts att du har mindre än perfekt kredit att det aldrig skulle bli verklighet för dig? Många människor känner på samma sätt som du gör, men antar att du aldrig skulle kunna bli en husägare inte var en korrekt antagande alls. Den FHA lån har funnits i mer än 70 år och under den tiden har det gett många människor som du, som har gjort misstag i det förflutna, att återuppfinna sig själva från en kredit synvinkel och köpa sina egna hem. Det kan vara lättare än du någonsin trodde var möjligt att komma in i ett nytt hem med typ av bostadslån.

vem FHA lån kan fungera för

Har du gjort några kredit misstag i det förflutna? Om du har, du är en som en massa människor där ute som har en svår tid att få någon kredit utvidgas till dem i form av auto lån, kreditkort och personliga lån. Om du accepterade kreditkort, använt dem, och inte betala dem eller du har elräkningar eller medicinska räkningar som har gått obetalda din kredit värderingar inte kan vara ganska men som inte kan stoppa dig från att kvalificera från en FHA lån. Det fina med dessa lån är det FICO betyg inte gäller! Detta är goda nyheter för människor, kanske folk som du, som har mindre än underbara FICO poäng.

En FHA lån är också ett bra alternativ för dem som har ansökt om konkurs i framtiden. Om du har en konkurs på din post du vet att det kan vara mycket svårt att få någon form av kredit utvidgas till dig. Den svåra delen av detta är att ibland konkurs är den enda vägen ut ur en dålig situation, och ibland är det bästa utvägen för alla, även borgenärerna. Men många människor tycker att när affären är klar är det svårt att förbättra kredit eftersom kredit är svårt att komma med. När du vill köpa ett hem du kanske upptäcker att du fortsätter att få dörrarna stängda i ansiktet, men med Federal Housing Administration ni kommer att övervägas för ett bostadslån när du har upprätthållit god kredit eftersom dina skulder beviljades så länge som den har varit två år sedan. Vad detta betyder är att två år från den dag du ansöka om konkurs kan du äga ett hem igen!

När du har en avskärmning på din post kommer du ofta få höra eller kommer du att höra att du aldrig kommer att äga ett hem igen. Även om du aldrig kan få ett vanligt lån igen du kan fortfarande kvalificera sig för en FHA lån! Det är sant, två år från dagen för din avskärmning du kanske kan köpa ett hem igen om du har din kredit tillbaka i form igen. Många människor är inte redo att köpa igen i två år, men det är bra att veta att när du är redo och du har din ekonomi och din kredit så igen, att möjligheten att köpa kommer att vara där.

Federal Housing Administration är att ge människor hopp om en egen bostad som inte har hopp i det förflutna. Oavsett om du har mindre än perfekt kredit, mycket lite i vägen för en handpenning, avskärmning eller konkurs på din post kan du fortfarande att kunna köpa ett hem. Detta låneprogram har möjliggjort för miljontals människor att köpa hem som kanske inte har möjlighet att på något annat sätt.