en fast ränta inteckning kan vara det rätta valet

I dagens ekonomi, är en fast ränta inteckning den bästa vägen för de flesta människor att gå igenom. Med de räntor som hotar att stiga, låsa in en låg ränta idag kan du spara massor av pengar i framtiden.

En fast ränta inteckning är oftast lite högre än en justerbar ränta inteckning. Detta beror på att långivaren tvingas erbjuda samma takt ingen mater vad styrräntan kan stiga i framtiden. På 70-talet och tidiga 80-talet, var personer med fast ränta inteckningar i en fin position som flexibla ränta inteckningar klättrade in de 20% klassar.

Det finns ett undantag till fast ränta regeln, men det tar några allvarliga disciplin. Om du kan göra själv betala av lånet innan den första räntehöjningen sedan en rörlig växelkurs kommer att fungera för dig. Du får en lägre ränta vilket innebär att du betalar mindre i dröjsmålsräntor. Om du betalar av dina lån tidigt är ditt mål måste du kontrollera med din långivare att se till att det inte finns några förskottsbetalning straff. Vissa företag skriver in en klausul för att hindra dig från att betala av lånet i förtid så att de är säkra på att få alla sina finansiella kostnader.

What ever riktning du väljer att gå med din inteckning, om du får en fast ränta inteckning eller en flexibel ränta inteckning, målet för den kortaste längden du kan hantera. Det kommer att innebära högre utbetalningar på fronten, men det kommer att innebära en stor besparing i finansiella kostnader på baksidan slutet av lånet.

För första gången köpare eller för dem som har haft ekonomiska svårigheter i det förflutna, kan en fast ränta inteckning hålla dem från att tryckas in i framtida finansiella problem. Tänk på att eftersom tiderna förändras, och räntorna faller, är det en bra idé att undersöka din inteckning situation för att se om en ny rutt kunde vara bättre.