en enkel förklaring av lån modifiering

Kraschen på bostadsmarknaden har sänt chockvågor genom ekonomin, att uppmuntra spridningen av lån modifiering. Modifierade termer kan bidra till att förebygga utmätningar och konkurser, samtidigt bevisar till fördel för långivarna. Det är en win-win situation för alla inblandade parter och kan vara till stor nytta för ekonomin.

Under normala omständigheter, gör en låntagare periodiska betalningar på ett lån. Ett lån består av amortering och ränta. Principal är värdet av lånet själv. En $ 200.000 bostadslån börjar med $ 200.000 av skulden huvudman. Intresset är den avgift, oftast månadsvis eller årsvis, för lånet tjänsten. IF $ 100 är fortfarande skyldig i kapitalbelopp och ränta var 10%, sedan $ 10 i ränta skulle behöva betalas för en total betalning av $ 110. Tills lånet är helt betalt, har långivaren en lien över fastigheten för att säkerställa att de kommer att få sina pengar tillbaka.

Branschstandarder, mandat regeringen, och uteblivna lån är de vanligaste orsakerna till ändring av lånevillkor. Detta är oftast ett svar på en kris eller att hantera omfattande konsumenternas oro. Ibland sker det på grund av andra ekonomiska och affärsmässiga faktorer.

Lån modifiering kan gynna dig på flera sätt. Mer förmånliga räntor och avgifter är den främsta fördelen brukar förlängas vid mottagning modifierade inteckning villkor. Lånet kan förlängas för att sprida ut betalningarna över en längre tidsperiod. I vissa fall kan långivaren erbjuder också för att minska en del av principen eller begränsa minsta betalningar baserade på hushållens inkomster.

Oavsett ditt lån betalning historia, kan du fortfarande sätta in en ansökan om att få ditt lån ändras. I de flesta fall är det lika bra att långivaren om låntagaren. Om en långivare kan undvika utestängning med en bättre chans att få den huvudansvarige för den återbetalade lånet, de i allmänhet kommer att föredra det alternativet. Även för låntagare utan betalning bekymmer, skulle de föredra att inte ha sina kunder friade bort med en konkurrent som kan erbjuda bättre refinansieringsräntor.

Det finns många statliga incitament, och även vissa begränsade obligatoriska program, för att pressa långivare att engagera sig i mer lån omförhandling. Dessa regler och lagar är avsedda att mildra effekterna av bostadsmarknaden kraschen.