en botten i bolån kommer

Sedan oktober förra året har vi sett en stadig nedgång i bolåneräntor. Det finns många faktorer som har förlängt denna nedgång varav en är Federal Reserve Bank. Fed fortsätter att dumpa pengar in på bostadsmarknaden genom att köpa upp MBS i hopp att hitta en botten i bostadspriserna. När biljoner är dollar kastas i värdepapper i inteckning industrin det är bara logiskt att priserna kommer att sjunka. Ben Bernanke och Fed har sagt att de kommer att fortsätta att göra detta så kommer det att finnas en botten i bolåneräntor snart?

Det är mycket troligt att vi kommer att fortsätta att se denna nedåtgående trend. Ingen vet riktigt när botten kommer att vara, men det kommer inte att ske förrän regeringen anser att det har varit en botten i bostadspriserna. Huspriserna på ett riksgenomsnitt, är nu 31% rabatt på toppar från juni 2006. För februari månad, de mest aktuella uppgifterna, fortsatte bostadspriserna att glida. Även med priser långt under 5% den amerikanska regeringen inser att sätta en botten på bostadsmarknaden är mycket svårare än förutspått.

Det enda sanna sättet att få Amerika av denna fråga är att skapa arbetstillfällen och besparingar. Detta land konsumeras med skuld och det kommer tillbaka för att hemsöka oss. Nu när värdet av bostäder drastiskt har minskat, är skuldsättningen ökar i inte bara konsumenternas liv, men i vardagliga företagens inköp. Om Amerika fortsätter att gå att leva på detta sätt, kommer det att vara mycket svårt att se bostadsmarknaden återgår till det normala när som helst inom en snar framtid.