en avskärmning advokat kan hjälpa

En betydande del av den amerikanska drömmen är att uppnå homeownership. I synnerhet många familjer ser fram emot att homeownership och förbigående att egendom till sina barn. Ändå är så många amerikaner lever betala kontrollera att betala kontrollera och kämpar med fluktuerande räntor och villkor för återbetalning på sina bolån. På grund av förmildrande finansiella ansvar verktyg, betalningar bil, utbildning och näring, familjer halkar efter om betalningar och hamnar i standard. Efter lånebeloppet och ränta inte har betalats och kommunikation om återbetalning återlämnade optioner, kan banken och långivare börjar avskärmning processen. Det är när fastigheten i beslag eller säljs. Målet med en avskärmning advokat är att stoppa processen längs avskärmningen tidslinjen så att husägare kan leva i fastigheten, samtidigt som utforskar och försöker en återbetalningsplan.

De krav och tidsplan för en avskärmning advokat varierar från stat till stat. Den största avgörande faktorn är de olika typerna av utmätningar tillståndet skulle kunna initiera. Det är den rättsliga avskärmning, vilket innebär domstol utfärdade meddelanden om sena betalningar. Efter den amorteringsfria perioden, kan fastigheten säljas. Detta kan ta över ett år att slutföra. Kraften i försäljning avskärmning sker som ett resultat av en klausul ingår i den faktiska inteckning avtal. Under denna process genomför långivaren ut varje steg att utfärda flera meddelanden om missade betalningar, men bara för en angiven tidsperiod. Efter vilket är den lokala domstolen eller sheriffens kontor fått tillstånd att sälja huset på auktion. Slutligen, är det snabbaste och hårdaste process som kallas strikt avskärmning. Endast ett fåtal stater tillåter denna typ, men det följer med en process mot standard husägare och om domstol beordrade dagen för återbetalning ignoreras till punkten för inteckning betalas överstiger värdet på hemmet, återvänder hem till långivaren. Hela denna icke-rättsliga avskärmning processen kan uppstå i så lite som två månader från det slutliga meddelandet.

En avskärmning advokat måste först bestämma vilken typ av hem återbetalning / utmätning process han och hans klient har att göra med innan närmar banken, långivare, eller lokala domstolar med förhandlingarna. Det finns tre typer av dessa advokater: det finns de som arbetar med fastigheter, konsumentskydd och konkurs. Ditt val av advokat kan arbeta med din långivare att hjälpa dig att uppfylla deras krav eller hjälpa dig med mycket teknisk process för ansökan om antingen kapitel 7 skuldlättnader eller kapitel 13 återbetalning plan. Å ena sidan, om din kapitel 7 arkivering beviljas, kommer du att få avstå en del av din andra höga skuldsättning och därmed göra rimliga avbetalning. Å andra sidan, om din kapitel 13 arkivering accepteras, kommer du att kunna betala tillbaka dina lån över flera utsedd domstol och långivare överenskomna år. Så, så länge du talar med din långivare, bank, och avskärmning advokat tidigt, bör du kunna undvika en hel del huvudvärk, medan du förbereder dig för vilket som resultat.