en arm som endast justerar ned

Vissa marknadsförare bara aldrig sover. Ett nytt koncept som kallas en “spärr inteckning” föreslås som skulle ge ränta minskningar när räntan index ändras, men skulle utformas så att räntorna skulle aldrig ställa upp. Tydligen var detta försök på 90-talet med blandade resultat, eftersom investerare var blyg om att köpa portföljer av inteckningar som har endast minskning av räntor ingår i deras justerbara priser.

Nu, är ett par av finansiella proffs som att ge den en annan försök. Bert Ely och Andrew Kalotay – som är baserad i Washington, DC, och New York, respektive – har pitching sin vision för spärrfunktion inteckning till branschgrupper under de senaste veckorna.

Som du kanske tror, ??säger en konsument som ställs om begreppet “Visst, jag vill ha en av dem.” So Mr Ely säger i en intervju att “Efterfrågan kommer att vara där, men det finns en hel del inteckning-initiering frågor som måste hanteras. Långivare kommer inte att erbjuda detta om det är en lönsam produkt. ”

Vad de två finansiella schackspelare har utarbetat är ett system som gör arbetet inteckning konceptet eftersom inteckning ränta är bunden till räntan på obligationerna som skulle finansiera dem. De föreslår ett system som binder både inteckning och fonden som den dras till 10 åriga statsobligationer avkastningen. Det skulle vara en fast ränta sprids mellan de två – en halv procentenhet kanske – som upprätthåller en stadig vinstmarginal även när priserna sjunker. De har gått så långt som att söka patent på systemet.

“Med de tidigare automatiska kurs-cut bolån, problemet var att de aldrig listat ut hur att finansiera bolån,” Ely sade. “Vår är byggd på den kurs-reducerande framtid inteckning och instrument som fonder inteckning. Eftersom räntan klickar ner på inteckning, kommer intresset också klicka ner på finansieringsform. ”

Ely noterade att “Mängden refinansiera verksamheten går upp när priserna faller och går ner när priserna stiger”, sade han. “Vad ratchet inteckning gör är härma det, på ett mer effektivt mode: När priserna börjar gå ner, skulle det gå ner. Och när priserna börjar gå upp, skulle det förbli densamma – vilket är samma sak som folk säger, “Jag tror inte att jag kommer att refinansiera nu eftersom priserna är höga.”

Om konceptet flyger, kommer det dock att innebära en minskning av väsentlig inteckning refinansiering aktivitet som pågår nu på grund av antalet vapen i omlopp. Och det skulle inte tjäna inteckning industrin väl. Ely avfärdar denna oro genom att notera att alla innovationer påverkar status quo. “Det är bra för villaägare och det är bra för ekonomin … men en massa människor som tjänar på det nuvarande systemets ineffektivitet inte bli alltför upphetsad om effektivitet.”

En skeptiker inom banksektorn noteras att liknande koncept har prövats tidigare men nu har antagits av “marknaden.” Detta sade han långivare och mäklare som härstammar bolån. En spärr inteckning är avsedd att vara en permanent inteckning, en som inte växer oöverkomligt dyra när räntan justeras. Det innebär den genomsnittliga inteckning mäklare kommer inte att se återkommande från den person som tecken för en 3/1 arm i hans kontor. Jaget föreviga naturen av inteckningar i omlopp i dag kan hindra industrin från att anta en riktig konsument innovation.