en anständig mäklare kommer att hjälpa till att hitta de bästa inteckning erbjudanden

För de bästa inteckning erbjudanden, låntagare nästan alltid anlita en utbildad och registrerad inteckning mäklare eller finansiell rådgivare. Processen för att erhålla rätt inteckning kan vara en lång och komplicerad och blotta omfattningen av det finansiella åtagandet innebär att en betrodd expert är en mycket viktig följeslagare på resan. Den potentiella låntagare bör också bekanta sig med grunderna i bolån och bolånemarknaden själv.

Som med de flesta inköp, kommer de bästa inteckning erbjudanden hittas efter lite shopping runt. Även om det är färre produkter på bolånemarknaden än innan den senaste kreditkrisen, kan man fortfarande hitta runt 2500 olika typer av bostadslån. En prisjämförelse webbplats är en perfekt första anhalten för alla som är intresserade av de bästa inteckning erbjudanden, eftersom det kommer att snabbt jämföra olika räntor och avgifter inteckning.

Även sådana första steg är en bra idé, när det är dags för själva praktiska detaljer av inteckning försäljningen att ske, är det bäst att lämna över till den professionella mäklare, som kan inte bara jaga de bästa inteckning erbjudanden men också öka chanserna för en inteckning ansökan acceptans. Detta ger låntagaren ökat skydd i händelse av eventuella missöden.

Innan engagerande sina tjänster, bör den potentiella låntagaren be blivande mäklare om de jämför inteckning erbjudanden från ett valt urval av de ledande bolåneinstitut eller om de är “hela marknaden”. Den förstnämnda typen av mäklare arbetar för att hitta de bästa inteckning erbjudanden inifrån detta val, medan hela marknaden mäklare – som namnet antyder – gör en mer noggrann sökning bland alla möjliga långivare. Trots detta ökar chanserna att få den bästa inteckning erbjudanden, kommer ett “hela marknaden” mäklare brukar kosta mer än den andra typen och sökningen kommer naturligtvis att ta längre tid.

Inteckning mäklare tjänar sin lön i ett av två sätt: antingen genom att ta ut en upfront avgift eller genom skumning provision från den slutliga transaktionen själv. En provisionsbaserad mäklare tenderar att debitera kunden mellan en kvarts och en halv procent av det totala värdet av inteckning. Om de hjälper en låntagare med en dålig kredit historia dock, kan en mäklare hamna laddning en fullständig percentilen.

En avgift-baserad mäklare debiterar låntagaren, hävdar upp till 1 procent av inteckning värde. Båda typer av mäklare har sina styrkor och svagheter, men om du har budgeten, engagerande en provisionsbaserad mäklare som genomsöker hela marknaden är den bästa chans att få de bästa inteckning erbjudanden.