en 100% bolån – förklarade

En 100% inteckning är en typ av lån där långivaren betalar dina avslutande kostnader och lån upp 100% av värdet på hemmet du köper. Detta är en icke överensstämmande lån eftersom du don? T behöva lägga några pengar ner mot försäljningspriset, som du normalt gör. Detta anses vara ganska riskfyllt lån för långivaren att ha tecknat, så du kommer att få betala en hög ränta. Dessutom, om du någonsin får bakom i dina betalningar, kan långivaren inte vara så nådig om att arbeta med dig medan du får själv fångat upp som de kan vara med någon som har en överensstämmande lån och blir bakom.

En 100% inteckning kan vara den perfekta lösningen för någon som spelar? T har mycket pengar att lägga ner mot ett hem köp. FHA lån tillåta upp till 97% finansiering, men deras strikta högsta lånebelopp, vilket kan variera även från län till län, kan göra det så att du inte kan få nog att köpa ett visst hus. Om du, Aore en första gången hem köpare, kanske du vill överväga en 100% inteckning. Men det finns nackdelar med dessa inteckningar som du behöver vara medveten om.

Det, aos möjligt att du måste underteckna ett avtal överens om att hålla hemmet under minst ett visst antal år. Om något kommer upp gör det så att du måste flytta innan tiden är slut, kan det vara svårt att få ut av lånet. Dessutom kan du inte ta en 100% inteckning med tanken vända hem eller bara vistas i hemmet under ett år eller två, om så är fallet.
Du kommer förmodligen inte vara tillåtet att betala av inteckningen tidigt utan att betala straffavgifter. De långivare och deras investerare förväntar sig att kompenseras för deras ta på denna höga nivå av risk.
Långivaren kommer förmodligen få dig att betala för en inteckning ersättning garanti (MIG) försäkring för att skydda sig i händelse av att du standard. Detta kommer att bli en extra kostnad på toppen av din höga utbetalningar räntebärande.
Du måste ha tillräckliga tillgångar såsom aktier och obligationer för att kvalificera sig för 100% lån. I händelse av att du standard, kanske dina tillgångar måste likvideras.
Om huspriserna i ditt område falla, kan du sluta med, Äúnegative kapital, AU, vilket innebär att din skyldig mer än värdet på hemmet. Detta kan göra det svårt för dig att sälja din bostad även efter att du har rätt att göra så, eftersom köparen skulle vara tvungen att ge dig tillräckligt för att köpa huset och betala av skillnaden i vad du är skyldig till långivaren.

Så, överväga 100% bolån med omsorg innan du åta sig en.