Elgin, texas

Elgin är en liten stad som ligger 23 miles öster om Austin och 17 miles norr om Bastrop och Elgin är också känd som korv Capital of Texas! Elgin täcker en yta på 4,7 kvadrat miles, och i folkräkningen 2000, rapporterade staden en befolkning på 5.700 invånare. Det var 1869 hushåll rapporteras, och 1349 familjer som bor i området Elgin vid tidpunkten för folkräkningen 2000. Befolkningtäthet var 1214 personer per kvadratkilometer. 36% av befolkningen rapporterade familjemedlemmar är under 18 år, och 51% var gift par bo tillsammans. Den genomsnittliga familjens storlek var 3,5 medlemmar, och det var en något större andel kvinnor än män vid tidpunkten för folkräkningen. Det fanns en medianinkomst på cirka $ 38.000 under 2000 folkräkningen, och inkomsten per capita för staden var runt $ 17.000.

Eleverna i Elgin delta i Elgin friskolor School District, och staden har två årliga evenemang: den Hogeye Festival och västra Days Festival. Del av Elgin ligger i Travis County och en del i Bastrop länet, och år 2005 hade befolkningen vuxit till cirka 8700 invånare.

Elgin avgjordes i 1872 och namngavs för Robert Morris Elgin, som var järnvägen commissioner på tiden. Elgin avgjordes runt Houston och Texas Central Railroad, och tåget depån var ursprungligen i mitten av det lilla samhället. Staden bildades efter Coloradofloden översvämmade år 1869, och staden var först avsedd att byggas 10 miles öster, men på grund av översvämning, var marken oanvändbar på tiden.

Elgin har vuxit under de senaste åren, och det finns många kyrkor, skolor och restauranger, bland andra attraktioner. Några av kyrkorna inkluderar First Baptist Church, First United Methodist Church, Family Worship Center, och den centrala kristna kyrkan. Boende kan finnas i och nära Elgin för besökare, inklusive det nya Hyatt Regency Resort i Lost sörjer nära Bastrop, liksom Sunset Lodge Motel och några RV parker. Restauranger i eller i närheten av Elgin inkluderar Meyers Elgin Rökeri och Morelia Mexican Cafe, liksom många snabbmat lederna, ett kafé och några andra lokala restauranger.

Några av de framträdande arbetsgivarna i Elgin inkluderar skoldistrikt, den HEB livsmedelsbutik, Acme Brick Company, och Southside Market, liksom Beall varuhus och staden Elgin. Elgin är en historisk stad, och ett museum byggdes på platsen för den ursprungliga järnvägen depot kallas Elgin Depot Museum och Heritage Walking Tours erbjuds i hela staden, inklusive historiska Main Street. Elgin anses också tegelhuvudstad i sydväst, och det finns många historiska tegel hem för att visa sina många användningsområden i homebuilding.
En vattenmelon festival hålls i närliggande McDade varje år, och musikevenemang regelbundet planlagt av staden, liksom sportevenemang, inklusive Little League Baseball. Elgin är också stolta över sin grill, och Southside Market och Meyers Rökeri har båda varit i branschen i över 100 år. Meyers Rökeri utsågs till en av de 14 bästa grill platser i delstaten Texas i 2003, och Southside Market, som drivs av Bracewell familjen, grundades 1882 och har varit i branschen sedan.

Den Elgin Courier är lokal källa till nyheter för de åkande i Elgin, och eftersom staden ligger öster om Austin, är det rimligt nära till Houston från Highway 290 samt San Antonio, som är sydväst via Interstate 35 genom Austin. Det finns många parker i Elgin, inklusive Elgin Memorial Park på riksväg 95, liksom Morris Memorial Park, i Thomas Park, och Veteranernas Park.

Elgin är en utmärkt plats att överväga om landsbygden levande tilltalar dig, men dess närhet till storstadsområden ger fördelar i den stora staden. När du reser till centrala Texas, se till att besöka Elgin, prova lite grill, och besök med vänliga medborgare!