egenföretagare inteckning problem – massor av tillgångar, lite intäkter

Ekonomin i USA är utan tvekan och utan tvekan bygger på små företag. Med detta sagt, är det ganska fantastiskt att finansieringen för egenföretagare är ett sådant problem.

egenföretagare inteckning problem – massor av tillgångar, lite intäkter

Det finns en viss skönhet till entreprenörsanda. Du har stolthet ägande i att driva ditt eget företag. Du får göra de viktiga besluten. Du får bestämma vision för verksamheten. Självklart måste du betala räkningar och hantera ned år, men det är verkligen ett litet pris att betala. När det gäller finansiering, men kan du känna att du offras till finansbolagen gudarna.

I det här fallet talar vi om att vara egenföretagare och ansöker om ett bostadslån. Trots att du och jag är en del av en grupp av miljontals egenföretagare individer, verkar långivare inte att veta vad de ska göra med oss. Problemet är att vi inte passar i fina små torg. Att äga ett företag är en lättflytande situation, men de flesta långivare anser flytbarhet en dålig sak och är obekväma med det. I ett försök att ta itu med oss, vill de oftast att se varje bit av finansiell information som vi har för de senaste tre åren. Om du är egen företagare, du vet detta kan leda till problem.

Det är den sällsynt dag som en egenföretagare gör en konsekvent summa pengar. Varje år är det annorlunda. 2004 kan ha varit bra, medan 2005 var inte så. Denna variabel intäkter situation ger bolåneinstitut större huvudvärk. De vill att prognostisera om du har råd med lånet du söker. En stor del av den prognosen är hur mycket de tror att du kommer att göra under de kommande åren och hur sannolikt det är att du kommer att göra det beloppet. Om du hade ett ner inkomstår nyligen, kommer de att förkasta ofta ditt lån.

Så, är det något du kan göra i denna situation? Ja och nej. Om du har nominella tillgångar, det finns inte mycket råd jag kan ge dig. Inga tillgångar och låg inkomst är en dålig kombination när det gäller att söka finansiering. Å andra sidan kan betydande tillgångar ge en lösning.

Om du har satt in pengar på aktiemarknaden eller fordon pensionering eller konst eller vad som helst, det finns en potentiell lösning på ditt låga inkomster problem. Svaret är att sälja en del av tillgångarna av och göra en större handpenning. Det exakta beloppet är helt beroende av hur mycket långivaren kräver innan de kommer att ge dig lånet. De kommer oftast berätta för dig hur mycket du kan låna med dina resultatsiffror. Du måste komma med resten som handpenningen.

Att vara egenföretagare är bra utom när det inte är. Ansöker om en inteckning kan vara en av dessa negativa situationer. Om du får i en binda, överväga att veva upp din handpenning för att se om det gör susen. Även om du kanske inte vill sälja det valet lager, tänk på att du kan sova i ett hus.