effektiva sätt att spara tid och ansträngning när man hanterar chase lån modifiering

Chase är inte det bästa stället att ringa i termer av kundservice: det kan ta dig upp till en halvtimme att få någon på linjen som skulle kunna hjälpa dig även med enklaste frågan. I många fall en kundtjänst inte skulle kunna uppfylla dina önskemål. Du skulle få överföras till en annan avdelning och vänta igen. Det kan ta mycket tid och orsaka en hel del frustration med olika avdelningar Chase har. En grundläggande kunskaper i avdelning struktur kan spara massor av tid när det gäller lån modifiering process.

Varje gång du ringer ett samtal till Chase notera vilken avdelning du pratar med och få deras direktnummer ifall du kommer att nå dem direkt igen. Det kan spara en hel del krångel och eliminera väntetiden avsevärt. Vanligtvis kommer du måste ta itu med följande tre avdelning under lån ändring med Chase.

överhängande standard avdelning

Detta är en avdelning du kommer att överföras i fall du är lite bakom på din inteckning betalningar. Såvida du inte är över 30 dagar efter förfallodagen, dessa är de människor du kommer att prata med. Även om de verkar vara ganska bra när det gäller allmänna frågor och ditt lån historia, de är inte de att arbeta med på lån modifiering. Det enda du kan åstadkomma genom att prata med överhängande Default avdelningen är att ställa upp en kort plan för sikt återbetalning. Oavsett vad, du kommer att överföras till denna avdelning automatiskt om du inte är mer än 30 dagar bakom på din inteckning betalningar.

Vägen framåt avdelningen

Folket från Vägen framåt avdelningen är de som ansvarar för att samla in, samla och organisera allt pappersarbete som krävs för lån ändring med Chase. När du får din inteckning i aktiv recension för lån modifiering, skulle dessa vara den avdelning där dina samtal ska dirigeras. De är en perfekt källa till information om vad handlingar kan behövas och vilka uppdateringar på din sida är nödvändiga. Om du begär allmän information om din inteckning, skulle de vara till någon hjälp för dig: räkna med att föras över till en annan avdelning igen.

förlust lindring avdelning

Förlust lindring avdelning företrädare är de som ansvarar för modifiering granskningsprocessen. De kan ge mest exakta uppgifter om din Chase lån ändring. Ska de begära ytterligare information från dig, se till att du ger det omgående. Förlust Mitigation Department vid Chase har den mest omfattande informationen om ditt lån och är den bästa källan till information om vad avskärmning åtgärder kan ha tagits.

Chase har många alternativ för dig när det gäller lån modifiering, inklusive alla senaste program som antagits av regeringen. Medan du kan förvänta dig en betydande investering av din tid och ansträngning under processen, kan några enkla genvägar hjälper dig att komma i kontakt med rätt avdelning snabbare. Förvänta dig inte att bli en lätt match, men med rätt mängd arbete och ansträngning du kan njuta av en betydande förbättring av din ekonomiska situation.