dyraste vägen i världen

En undersökning av en högt uppsatt och respekterad europeiska banksektorn webbplats har just avslutat en undersökning som visar var de dyraste vägarna är i världen för egendom – och det översta är Avenue Princess Grace i Monte Carlo, Monaco.

Bankirerna ‘webbplats tyder på att fyra sovrums lägenheter säljer för över US 40 miljoner dollar, och fastighetsmäklare i Monaco bekräftar detta att vara ungefär rätt.

Och de beskriver de $ 190.000 en kvadratmeter som “eye-vattning” – en beskrivning fåtal människor skulle hålla med, och att köpare måste vara miljardärer, eller inte långt borta att vara en miljardär.

Den näst dyraste gatan i världen är Severn Road i Hong Kong med priser hämta $ 120.000 en kvadratmeter, och det är inte förrän tredje plats som New York har, med Fifth Avenue fastigheter uppnå en enbart $ 80.000 en kvadrat mätare – placera den ordentligt inom räckhåll för några mångmiljonärer. Upper East Side sidan av Fifth Avenue är den del som vinner störst intresse, och de toner plats att vissa lägenheter kan nå till 60 miljoner – mer än Monacos Princess Grace Avenue, men är en så lång väg i comparisom det ger genomsnittet under den av Monacos.

Det är tillbaka till Europa för fjärde dyraste väg, Londons Kensington Palace Gardens, där fastigheten hämtar 77.000 dollar per kvadratmeter, och är en symbol för London där vissa områden fortsätter att se prishöjningar medan andra släpp. London och Monaco Vye normalt för den dyraste fastigheter i Europa.

Hjälpa Monacos Prinsessan Grace Avenue vara den dyraste gatan i världen är en blandning av brittiska, ryska och arabiska pengar, med de brittiska köparna särskilt attraherade av hennes skatteparadis status, och de fortsätter att vara bland de bästa nationaliteter söker egendom i Monaco

Monacos turismen är dyra och exklusiva också. I en färsk rapport om Monacos turism, generaldirektör turistbyrån meddelat att inte mindre än 93 procent av Furstendömet s hotel kapacitet i kategorin lyx – mer än något annat land i världen, och bekräftar Monacos status som fristad för de rika.

Även i rapporten siffrorna visade att Monaco ökade hennes antalet turister med 36 procent mellan 2004 och 2007, och förra året såg en 10-procentig ökning jämfört med 2006.

Men bra som siffrorna är, vill Monaco att ytterligare öka sina turister siffror. Ovanligt är det inte bara siffrorna samlade hon vill förbättra, imponerande men de är redan – men en categoty i synnerhet.

Och det är en kategori av turister som Monaco är särskilt väl lämpad för att locka jämfört med nästan alla andra länder i världen – Uris.

Uris kunde nästan ha varit en klass av turister speciellt utformad för Monaco och allt som hon erbjuder – och det står för Ultra Rich personer.

En URI kan spendera mer på en vecka i Monaco än flera hundra genomsnittliga turister, med kasinot i Monte Square fullt kapabla att ta ett par hundra tusen euro av ultra rik på en kväll eller två. En URI från Italien rapporterades nyligen i en brittisk tidning som tjänat upp 700.000 euro för en kväll på borden!

Monaco har den dyraste gatan i världen, och ser ut som hon har för avsikt att hålla på toppen av fastigheter ligan med London, Hongkong och New York för en tid framöver.