Dubai bolånemarknaden

Med ständigt ökande priserna på fastigheter i Dubai, blir det allt svårare för en vanlig köpare att betala hela beloppet på en gång. Mortgage anläggningen kommer väl till pass för sådana köpare. I hypotekslån, besitter borgenär titeln köpt egendom tills skuldbeloppet, tillsammans med ränta betalas ut. Om gäldenären underlåter att betala, kan borgenären behålla fastigheten. I Dubai är bolånemarknaden redo för ett uppsving. Några viktiga funktioner i Dubai bolånemarknaden diskuteras nedan.

tillväxtpotential:
Dubai bolånemarknaden är på uppgång sedan 2002, men enligt experterna och forskningsrapporter, vi har fortfarande att bevittna den verkliga expansionen bommen. EFG-Hermes har förutspått en tillväxt på upp till 10 gånger fram till 2012 i en färsk forskningsrapport. Dr Sabahuddin Azmi, en islamisk finansiering expert bekräftade, när han talade till ett toppmöte med stöd av Shaikh Saud Bin Saqr Al Qasimi, kronprinsen och ställföreträdande härskaren av Ras Al Khaimah. Tillväxttrenden överlägset har varit parallell med fastighetsmarknaden.

Sharia-kompatibel:
Amlak Finans och Tamweel, ledarna för Dubai bolånemarknaden, med 60% marknadsandel kollektivt, är både sharia-kompatibel. Med tanke på att majoriteten av de Dubai invånare är muslimer, och islam förbjuder varje form av räntor på lån, shariah kompatibla långivare kommer sannolikt att fånga större marknadsandel i framtiden. Vissa människor hävdar att islamisk inteckning är dyra. Faktum är att du får betala en större mängd som “handpenning” jämfört med konventionell inteckning, men du är också att få en bättre avbetalningsplan efteråt. Detta är anledningen till att icke-muslimer också blir allt mer intresserade av denna typ av hem finansiering.

räntor:
Ränta (eller profitkvoten vid sharia-kompatibel inteckning) är något högre jämfört med resten av världen, men med konkurrensen blir större och intensiv, snart ett företag eller annan kommer att sänka sin ränta för att vinna konkurrensfördelar gentemot sina konkurrenter . Commercial Bank of Dubai har redan sänkt sina räntor, kommer snart andra banker har att komma ikapp med liknande minskningar eller kommer de att förlora sin verksamhet till CBD på nolltid.

Dubai fastighetsmarknaden tillsammans med sin bolånemarknaden blir större för varje dag. Med utlandsstationerade och utlänningar som tar mer intresse av att köpa fastigheten, är konkurrensen i Dubai bolånemarknaden värma upp. Denna tävling kommer säkert att hjälpa till att lösa frågor som behandlingsfördröjningar och göra det fler konsumenter vänlig.