Du måste shoppa för din inteckning

Ett hypotekslån är den mest komplicerade, invecklade och dyr strävan att många människor måste göra. På grund av detta skulle det vara mycket klokt att se till att du gör din läxa innan du väljer vilken typ av bolån. Var inte en av de många individer som har shoppare som tar den första bolån erbjuds dem. Dessa personer kommer troligen att förlora pengar eftersom om de skulle ha gjort sin hemläxa och shoppat runt efter rätt inteckning kan ha räddat dem tusentals.

Det finns saker som alla shopping för en inteckning bör veta, såsom olika långivare inte alltid erbjuda samma avgifter och räntor till låntagare på samma lån. Du bör också veta att dessa långivare inte är skyldiga att hitta de bästa och mest prisvärda lån för låntagarna. Anledningar som dessa är därför det är viktigt att göra dina läxor och leta efter det bästa ränta.

Jag har satt ihop några tips som hjälper dig att göra just det. Granska din månatliga inkomst och utgifter kommer att se till att du vet exakt vad du har råd med en månatlig betalning på ett hem. Se till att du får med inteckning betalning, försäkringar, fastighetsskatt, verktyg och eventuella tjänster såsom telefon, kabel, eller underhållskostnader. Det är en god idé att kontrollera din kredit värdering innan du ansöker om ett lån. Högre kredit poäng jämställer ofta ofta likställer att sänka räntorna med vissa långivare.

Det finns många olika funktioner i samband med bolån och en del är vad som kallas intresse endast lån eller justerbara lån ränta. Intresse bara lån är ofta olämpligt. Vissa lån kommer att straffa dig för att betala dem tidigt och det finns även lån som kräver en stor utbetalning i slutet av lånet. På grund av de många typer av lån som finns är det viktigt att göra dina läxor för att få en uppfattning om vad man ska leta efter. Du kan gå till antingen en långivare eller en mäklare för att få en inteckning, men mäklaren inte ge dig en inteckning. Mäklare arrangera bolån med långivare, så se till att du shoppa runt för bästa deal.