Du kan betala din inteckning av tidigt – lära sig hur

Tusentals lyckliga husägare lär att de kan betala sina lån off snabbare än väntat, utan att göra några ytterligare betalningar till inteckning principen. Tänk inte vara fastkedjad som en fånge under de kommande trettio åren till ditt hem inteckning, skrapa av att göra ditt hus betalningar. Svaret på att betala av dina lån är tidigt inteckning buydown och inga kostnader stängning lån produkter.

hur en buydown kan spara dig tusentals

Det finns två typer av buydowns, den permanenta buydown och tillfälliga buydown. Den permanenta buydown uppstår när antingen låntagaren eller säljaren betalar rabatt poäng till långivaren. Detta ger låntagaren eller säljaren att realisera en lägre ränta för den återstående löptiden. En permanent buydown tar en längre tidsperiod än den tillfälliga buydown att ta igen de kostnader som skulle vara förknippade med det. Därför är det bästa av de två tillfälligt.

3 typer av tillfälliga buydowns

Den tillfälliga buydown uppstår när låntagaren, säljaren eller långivaren prepays räntan på principen för upp till de tre första åren av lånet. Detta ger dig en lägre ränta på hela lånet. Tillfälliga buydowns kan vara 3-2-1, 2-1, eller 1-0.

Låt oss titta på hur de temporära buydown fungerar för var och en av de scenarier (3-2-1, 2-1 eller 1-0). I våra exempel använder vi en anteckning på 7,5% på en trettio år inteckning produkt.

I en 3-2-1 buydown, med en notering på 7,5%, skulle intresset för det första året är 4,5%, skulle det andra året är 5,5%, och tredje året 6,5% och 7,5% för fjärde genom trettionde året.

I 2-1 tillfällig buydown med en notering på 7,5%, skulle det första året löper med en räntesats på 5,5%, och det andra året 6,5%. Den tredje genom den trettionde år skulle bära en 7,5% ränta.

Med 1-0 buydown, skulle 7,5% note ränta har 6,5% ränta under det första året, och år två till trettio skulle bära en 7,5% ränta.

Ingen stängning kostnad lån + tillfällig buydown = besparingar

Betala din inteckning av tidigt, har inte gjorts enbart med en tillfällig buydown, men när du koppla buydown med en något stängning kostnad lån produkt. Vid slutet av den buydown, har du möjlighet att behålla lånet och upprätthålla 7,5% ränta, refinansiering igen med några avslutande kostnader i en annan buydown, eller refinansiering med en annan lån produkt.

Med den tillfälliga buydown och ingen avslutande kostnad alternativ lån, prepays långivaren skillnaden mellan anteckningen ränta och den faktiska räntan för de första två åren. Detta belopp hålls i deposition. Med varje månatlig betalning, är skillnaden i ränta för den månaden dras från depositionen och tillämpas principen. När du gör om lånet produkten med långivaren igen, är det belopp som lämnas i deposition tillämpas mot payoff av lånet, så du betalar ditt hem ut förr.

Online långivare är mycket kunnig på området tillfälliga buydowns och ingen stängning kostnad produkter lån. Kontakta din online långivare idag att ta reda på hur du också kan ansluta de tusentals som blir befriad från sina bolån tidigare, spara dig tusentals dollar.