du kan betala av lån nu – spara pengar på ränta

Frågan att ställa är hur det skulle kännas att äga ett hem och har ingen månadsbetalning? Det låter ganska bra, eller hur! Det är möjligt att betala av dina lån snabbt och blivit ett hem ägare som har ingen inteckning och inga månatliga betalningar.

Om du har en aktuell inteckning är chansen flesta av de månatliga betalningar du för närvarande har kommer att ränta, vilket innebär sundet till banken. Vad du vill göra är att betala pengar sundet till din princip, så det går att du inte banken. Det är viktigt att du kan sänka principen på din inteckning så snart som möjligt så att du kan spara massor av intresse, även detta är pengar i fickan, inte bankerna.

Det är lätt att göra detta, behöver du bara göra en extra principen betalning på din inteckning varje månad och du kan bokstavligen betala av ditt lån på halva tiden. Titta på detta som en investering i din framtid, du investerar i andra saker i ditt liv, varför inte göra denna investering för ditt hem så att du kan få en inteckning fritt liv.

Det är bra när du gör den extra betalning mot principen att du gör så mycket du kan, men en bra tumregel är att betala minst 3% av din månatliga betalningar, till exempel om du har en månatlig utbetalning på $ 1500 du skulle göra en extra inbetalning för $ 45, kommer detta att göra sådan skillnad att betala av dina lån på halva tiden det kommer att förvåna dig.

Kom bara ihåg att skriva på din check, “för förutbetalda principen” så de vet hur man ska tillämpa den och du är på väg.