du har bättre svar med gör det själv förhandlingar lån modifiering

Ja, gör det själv hemma lån modifiering är möjligt – om du vet vad du gör! Tyvärr vet inte många människor vad de får in och det är därför så många lån modifiering ansträngningar misslyckas. En bank eller annan finansiell enhet kommer inte att ge dig en inteckning modifiering bara för att du vill ha en. De kommer att ställa en massa frågor och du bättre vara beredd att ge alla de rätta svaren.

Vad är jag mot?

Först av allt, är den bank eller annan finansiell institution ett tjäna pengar företag. Andra är de inte särskilt på din sida. Om du läser den här artikeln, är chansen att du är i trubbel om din inteckning. Med andra ord, är banken förlorar pengar på dig. Deras mål är att begränsa dessa förluster så mycket som möjligt. Ändringar kosta dem pengar.

Dessutom bryr banken inte att du är skyldig mer på lånet än vad hemmet är nu värd. Banken hade inte garantera din investering. De gav dig pengar baserat på ditt avtal att betala dessa pengar tillbaka på vissa priser och villkor som anges i ett avtal du undertecknat. Svängningarna på bostadsmarknaden hade ingenting att göra med detaljerna i detta kontrakt.

Vilken typ av frågor kommer banken frågar?

Precis som ett exempel, följer denna linje av förhör noga. Är du bara sent på din inteckning eller har du missat betalningar helt? (Detta svar kommer att göra skillnad.) Har du ett giltigt skäl? (Anta att du har en bra anledning: du förlorat ditt jobb Din make blev arbetslös Du blev handikappade…) Okej, så hur kommer ni att göra betalningar på den modifierade lånet? Och frågorna kommer att fortsätta i samma anda, ställde var ny på din sista svar.

Så varför skulle en bank vilja gå med på en ändring?

Som du säkert kan föreställa dig, tycker bankerna inte utmätningar längre än sina kunder som standard. De pengar de har lånat ut dig får sätta in sina nödlidande lån kategori. Varje dag de inte får en utbetalning, från uppkomsten av avskärmning processen, de förlorar pengar. Bankerna vill inte det.

Banken kommer inte att kunna avskärma under minst sex månader. I många stater är det hem köparen tillåtas upp till ett år för att få betalningar ström. Så, har banken för att sitta där hela denna tid utan pengar, kanske upp till två år om juridisk manövrering är inblandad. Så ibland är det i deras intresse att gå med på en ändring.

Ska jag göra det själv eller få lite hjälp?

Först förstår att endast cirka en tredjedel av ändringsförfrågan beviljas. Andra, om du anlita en professionell på $ 1.000 eller mer, eller skolan själv till en kostnad av $ 500 eller mer, om modifieringen är framgångsrik, är det värt mycket öre. Homes, trots allt, att kosta i hundratusentals. Inte ens nämna den känslomässiga investering.

Många föräldrar är nervösa över processen eftersom de egentligen inte förstår vad banken behöver för att godkänna en ändring. Vissa är bara inte talare heller organiserade nog för att dra bort en bra förhandling. Så, att anlita professionell hjälp har en stark fördel för många.

Å andra sidan, om du utrusta dig, du är i kontroll. Som nämnts ovan, kommer ett bra hem studie kurs kör du ca $ 500. Dessutom, när du vet vad som väntar och vad man ska säga, kommer du vinna förtroende och kunna förhandla från en styrkeposition. Och, du är mer benägna att hålla ett vakande öga på uppföljande försäkringsfall, några betalda förhandlare ofta är slappa på uppföljningen.