du borde få en andra inteckning

Om du är en husägare och du stöter på ekonomiska svårigheter, finns det några alternativ för dig att höja lite snabba pengar. Du kan ansöka om ett lån, kanske sälja vissa objekt på ebay, eller så kan du ta ut en andra inteckning. Det sistnämnda alternativet ger dig chansen att ha mycket mer extra pengar än ett lån eller ebay skulle. Men det finns några fallgropar som du måste vara medveten om.

Är det samma som en Remortgage?

En av de största misstagen folk gör med ett topplån är förvirrande det med en remortgage. Även om de kanske låter lika, de är två helt olika saker. En remortgage ser du förflyttas till en annan långivare för en bättre ränta, är en andra inteckning exakt vad som står. Detta innebär att du nu har två inteckningar att oroa sig.

Så även om det kan innebära extra pengar när du mest behöver det, måste du ta en titt på de långsiktiga effekterna av att ta ut en andra inteckning i ditt hem. Precis som med din ursprungliga, kunde uteblivna betalningar eller försumliga på ett topplån ser du förlorar ditt hem.

hur det fungerar

Precis som du var tvungen att passera en screening process när du köpte din första hem, måste du gå igenom allt igen om du ansöker om ett topplån. Om du har bra kredit, och lånet erbjuder bra värde för långivaren så bra som du, så ska du inte ha ett problem. Om du har dålig kredit, då kanske du kämpar för att bli godkänd (även om du kan hitta specialiserade dålig kredit inteckning och långivare).

Det egna kapitalet i ditt hem är också en viktig faktor för om du är godkänd för ett topplån eller ej. Om värdet på ditt hem har ökat, sedan igen som kommer att fungera till din fördel. Den goda nyheten här är att fastighetsvärde har ökat stadigt under de senaste fem åren i Storbritannien, så du måste vara extremt otur att inte se ditt hem värt mer nu än när du köpte den.

Fördelar och nackdelar med ett topplån

Samt ger dig tillgång till medel akut kontanter, erbjuder ett topplån också du en mycket bättre ränta än de du skulle hitta på en mer “traditionell” lån. Detta beror på den ränta du betalar är en inteckning ränta, i motsats till en högre hastighet genom en bank eller lån företag. Det är också ett mycket billigare alternativ än att använda ditt kreditkort för att hjälpa dig ur ditt dilemma. Naturligtvis finns det en nackdel.

Anledningen till att ett topplån är så billigt jämfört med vanliga lån är att det är ett lån med säkerhet – vilket betyder att den är säkrad på din fastighet. Vilket i sin tur innebär att du eventuellt kommer att förlora ditt hem om du inte uppfyller betalningarna. Även om du tar topplån ut med en annan långivare, kan de beslagta fortfarande ditt hem om du missar dina betalningar, oavsett om du är up-to-date med din ursprungliga inteckning.