du behöver inte ens se skurkarna längre

Om du någonsin har varit utsatt för ett brott du vet hur kränkt du känner att veta att någon, oftast någon som du inte ens vet, har dragit nytta av dig. Inte bara har de rånat dig av dina ägodelar, men även de tog bort din känsla av trygghet och allvarligt äventyras din förmåga att lita på. Det är en sak att ha dina skor stulna vid poolen och en helt annan att ha ditt hem stulen ut från under dig. Det är inte så långsökt som det låter. Det är vad som händer mer och mer till nordamerikanska husägare. Det kallas Titel eller inteckning bedrägeri och ökar i en alarmerande takt till tonerna av uppskattningsvis 1,5 miljarder USD i Kanada.

Dagens kriminella blir smartare och smartare att veta att de inte behöver hålla upp någon i ryggen gränd längre att tjäna pengar eftersom de stora pengarna finns i inteckning bedrägeri. Så det fungerar är att när du äger ett hem din bank ger dig pengar för att köpa den och registrerar sina lån mot det. I livet för att lån du kan välja att refinansiera det som det är värdet ökar och ta dessa pengar för ett hem förbättring lån eller en semester på Hawaii om du vill. Om någon förfalskar din namnteckning på banken de kunde refinansiera ditt hem och ta av med pengar så att du kan betala kostnaderna för att försvara din ansökan till hemmet.

Likaså kan någon överföra äganderätten ur ditt namn (som om du sålde den till dem) och ta ut ytterligare en inteckning i ditt hem. Du skulle fortfarande behöva betala tillbaka lånet, återta ditt ägande och betala alla de kostnader eller förlora ditt hem. Även om det låter skeptisk till oss ärliga människor som detta pågår, är det som händer med alarmerande ökning. Efter fyra år av utredning, godkänt Law Society of British Columbia betalningar till offer för en flera miljoner dollar bedrägeri som involverade en Vancouver advokat. Utbetalningar av $ 32.500.000 dollar måste göras till hundratals offer. Det var en Alberta mannen som gick att betala sina fastighetsskatt endast att få veta av banken att han inte längre ägde fastigheten. Titel hade överförts av sitt namn och fastigheten åter intecknad för $ 110.000.

I Ontario banken rådde en kvinna att hon var tre månader i efterskott på inteckning för en fastighet hon inte äger. Hon fick senare reda på att två andra egenskaper hade varit bedrägligt intecknat i hennes namn, vilket innebar att hon var ansvarig för betalningar på $ 400,000 i bolån! När det finns en skillnad på ditt kreditkort har du möjlighet att utmana den och få den undersökt. Detta är inte fallet i inteckning bedrägeri som åligger dig som ägare att bevisa bedrägeri.

Dessa människor var tvungna att arbeta hårt för att reparera sin kreditvärdighet, återvinner deras identiteter och ådra tiotusentals kostnader att göra så. Bortsett från det ekonomiska trycket att göra saker rätt, skulle den psykiskt lidande vara nästan outhärdlig.

Håller inte med strutsen syndrom och tror att det aldrig kommer att hända dig. Första kanadensiska Titel och Fastigheter råd Alberta uppskattar att det var ungefär $ 275 miljoner bedrägliga hypotekslån i Alberta i 2001-2002 räkenskapsåret baserad på undersökta transaktioner. Dessa var vanliga människor i genomsnitt städer som hade ingen aning om att deras identiteter och egenskaper har kränkts. Var smart och skydda dig själv och din ekonomiska framtid genom att ta ut titeln försäkring som nu finns tillgänglig på redan ägda fastigheter. När man betänker den sinnesfrid du kommer att få det pengar är väl spenderade.