drunknar i debt_ varför inte tänka på skuldkonsolidering

För några år tillbaka innan köpa min första hem, köpte jag min första bil, och även vid ungefär samma tid ansökt om mitt första kreditkort. Även detta var mitt enda alternativ på tiden på grund av en brist på sparande, var det inte en så stor sak som det var min enda ekonomiskt åtagande. Saker har nu förändrats och med det ökande intresset bolåneräntor, har jag plötsligt hittat min totala nivån av månatliga återbetalningen engagemang all min skuld orsakar problem med min kassaflöde. Så vem gjorde jag vända mig till?

Jag kontaktade min långivare bostadslån för en lösning och de rekommenderade skuldkonsolidering. Lät bra för mig, men vad är skuldkonsolidering? Det första jag behövde ha innan jag kunde titta på skuldkonsolidering var det egna kapitalet i mitt hem, som tur jag hade. Vad min långivare var i princip kommer att göra var att betala ut min bil lån och kreditkort och rulla dessa belopp in i mitt hem lån. Det fanns två skäl till varför skuldkonsolidering var rätt alternativ för mig, den första är att det innebar att jag hade all min skuld med en finansiell institution som gjort det lättare att hålla koll på och det andra (och viktigast), ökade den betydligt Min tillgängliga kassaflöde varje månad. På grund av det faktum att bostadslån är ett lån mot mitt hem under en trettio år medan kreditkort och billån är både osäker och amorteringar beräknas på en mycket högre ränta och kortare lån sikt (billån som är) , mina månatliga avbetalningar var långt mindre per månad.

Allt detta lät alltför lätt för mig så jag behövde be min långivare bostadslån vad var baksidorna av skuldkonsolidering? När du betalar mindre per månad men under en längre tid, är du faktiskt betalar mer i total ränta över tiden. Jag kunde behålla min återbetalning engagemang för det mesta, vilket innebar att jag betalar mer tillbaka till mitt lån som jag behövde. Genom att göra att jag kunde dra på dessa “extra” pengar i tider då saker fick lite tight. Det tycktes mig som kassaflödet var min största oro att proffsen verkligen uppväger nackdelarna och skuldkonsolidering var rätt val för mig.

Sammanfattningsvis är skuldkonsolidering ett alternativ tillgängligt främst för alla som söker efter ett förbättrat kassaflöde. Andra faktorer som begränsar antalet långivare du hantera för bokföring bekvämlighet och kanske befria dig från den fruktade “maxade upp” kreditkort bör också övervägas. Så om du tycker att du kämpar för att “hålla huvudet ovanför vattenytan” i det nuvarande klimatet, då skuldkonsolidering är något du bör allvarligt tänka på. Ha en pratstund till ditt hem lån leverantör och se hur skuldkonsolidering kan hjälpa dig.