dramatisk vändning i bolåneräntor

Den Freddie Mac Primary Mortgage Market Survey släpptes förra veckan, visade att både långsiktiga och kortsiktiga konventionella bolåneräntor kommer att drabbas av enorma nedåtgående vändningar. Detta var förutsagt innan tisdag när Federal Reserve gjorde halv klippunkten takt.

Även om det inte finns något direkt samband mellan Federal Reserves vridna priser och de egna priser som bestämmer ränta inteckning ränta, men fortfarande finns det fingerfärdighet mellan de båda priserna. I undersökningen av Freddie Mac och Mortgage Bankers Association, är det förutspås att räntan under den kommande veckan är på väg att falla igen.

Freddie Mac nämnde att i förra veckan den 30-åriga fast ränta inteckning genomsnitt 6,31 procent med ett genomsnitt på 0,5 poäng. Det var 15 punkter lägre än genomsnittet i veckan innan det, när båda de avgifter som var i genomsnitt 0,5 poäng. Efter den veckan slutade i maj 17, när räntan i genomsnitt 6,21 procent tillsammans med 0,4 poäng, var detta den lägsta. Under förra året vid denna tidpunkt räntan på 30 år fast inteckning var 6,43 procent.

Den genomsnittliga räntan på 15 år fast ränta Mortgage föll ned från 6,15 procent med 0,6 punkt till 5,97 procent med 0,4. Även detta är den näst lägsta räntan efter maj 17, när den genomsnittliga räntan var 5,92 procent. Under år 2006, vid denna tid den genomsnittliga räntan var 6,11 procent.

Vid justerbar ränta inteckningar, under förra veckan den ettåriga statskassan indexerade justerbar ränta inteckning föll ned 12 punkter från 5,74 procent genomsnittlig ränta. Men å andra sidan de avgifter som lutar från 0,6 till 0,8.

Man tror att nedgången på nästan 0,15 procent av räntan på 30-åriga fast ränta inteckning och 15 år fast ränta inteckning kommer att ge viss frihet för de låntagare som funderar på att refinansiera eller köpa ett hem. På grund av detta dra ner på bolånemarknaden alla de genomsnittliga räntorna är lägre än vad den var under samma tid året innan. De senaste låntagare som tog en inteckning lån strax innan veckan avslutades i september 14 ligger ganska missnöjda och förbannade sin lycka.

I en Mortgage Banker Association rapport sägs det att denna vecka skattesatserna har gått lite hög. Till exempel har 30 års fast ränta inteckning gått hög från 6,25 procent förra veckan till 6,29 procent denna vecka. Likaså 15 års fast ränta inteckning gått hög från 5,90 procent förra veckan till 5,99 procent denna vecka.

Mortgage aktivitet bevittnat en ökning med 2,4 procent på grundval av säsongrensning från förkortade föregående vecka på grund av Labor Day Holiday. Den ojusterade ökningen var cirka 25,6 procent och uppgick till 12,8 procent högre jämfört med samma tid år 2006.

Som en del av den totala inteckning aktivitet, ökade refinansiera bolån upp till 43,5 procent från 42,1 procent förra veckan medan andelen inteckning applikationer för justerbar ränta inteckning återigen sjunkit från 13,2 procent till 12,6 procent.