dra fördel av fallande hyror i London kontorslokaler

Enligt siffror i den senaste rapporten från en ledande global egenskap rådgivare, cirka 14 miljoner kvadratmeter kontorsyta i London ligger nu obesatt. Denna siffra är den högsta sedan mars 2007 och visar en ökning av vakanserna 36,5% under de senaste 12 månaderna ensam. Den kommersiella fastighetsmarknaden är direkt bunden till beteendet i banksystemet, med banker som HBOS och Royal Bank of Scotland som nu kontrolleras av regeringen, är sannolikheten för att ännu outnyttjad lokalyta kommer dyka upp på marknaden som finansministeriet genomför sina planer att rationalisera systemen i dessa stora finansiella institutioner.

? Eftersom bankerna verkar sätta mallen för andra företag, den omedelbara framtiden för Londonkontoret marknaden från en hyresvärd s synvinkel fortfarande ser dyster: många företag gör uppsägningar och antingen ner-dimensionering i sina lokaler, flyttar ut av kapitalet eller, i några av de mer extrema fall, förklara sig insolvent och stänga igen butiken helt. För fastighetsägare med kontor i London, stavar detta ytterligare dåliga nyheter, men för hyresgäster som söker kontor här är fantastiska nyheter. Med fler och fler kontor i London kommer ut på marknaden och mindre tas upp, är tomma och oanvända lokaler kommer bara att kosta Hyresvärd? S pengar som, i det aktuella ekonomiska klimatet, kan de har råd att förlora. Att sälja sina fastigheter är ett osannolikt alternativ, och om de gör det, är det sannolikt att vara en betydande förlust.

För hyresgäster som vill hyra kontor i London, är nyheterna mycket bättre. Vad var en gång en marknad ordentligt kontrolleras av godsägarna, är nu en hyresgäst? S marknad, med fantastiska möjligheter som finns över hela linjen. I ett försök att domstol hyresgäster, är hyresvärdar försöker att se till att deras lokaler förblir oanvända under en så kort tid som möjligt. Detta innebär att det har skett en kraftig nedgång i hyror. Enligt Commercial Property News, har London? S priser redan tagit ett snitt på cirka 23% och den siffran ser ut att öka i takt med lågkonjunkturen biter hårt i banksystemet och bortom. Tillsammans med låga hyror, är hyresvärdar erbjuder också betydande hyresfria perioder. I West End ensam, har incitament tredubblats i längd under de senaste 12 månaderna.

Denna nuvarande ekonomiska situationen är att erbjuda hyresgästerna möjlighet att flytta till mer gynnsamma London kontorslokaler till en bråkdel av de kostnader som de skulle ha stått inför 6-12 månader sedan. Med nedgången i styrkan av pundet, har London allt mer populärt med internationella företag, eftersom det inte längre behåller titeln som världens? Dyraste huvudstad, men fortsätter att erbjuda några av de bästa affärsförbindelser och tjänster över hela världen . Även om dessa företag är ute efter att utnyttja lågkonjunkturen och flyttar in i topp-end London kontorslokaler för reducerade skattesatser, lämnar också dörren öppen för mindre, hemmagjort företag att dra nytta av stagnation av de små och medelstora skala marknader. Medan kreditkrisen stava katastrof för många institutioner är blivande hyresgäster ser ett landskap av ekonomisk möjlighet.