dra fördel av de lägsta bolåneräntor idag

Har du tänkt på att köpa ett nytt hem, men skjutits upp på grund av de höga priserna på fastigheter under de senaste åren? Detta kan bara vara den tid du har väntat på – den bästa tiden i år för att köpa ett nytt hus. Medan den senaste konjunkturnedgången har varit dåliga nyheter för många husägare och säljare, de tuffa tider är en komplett boom för alla som är ute efter att köpa ett nytt hem. Med fastighetspriserna tumlande och säljare ivriga att återfå sina investeringar, är allt du behöver ett lån med en låg boränta och du kommer att vara i linje för de bästa fastighetsaffärer på marknaden i år.

varför du ska köpa på dagens bolåneräntor

Bostadspriserna har rasat till den lägsta nivån i år. Enligt färska siffror har bostadspriserna i de flesta områden sjunkit under 30% eftersom deras toppar under 2006. Det betyder att det finns utestående fynd på marknaden just nu i nästan varje sektor av fastighetsmarknaden. Men dessa fynd inte varar – de låga priserna har lockat köpare på marknaden, bromsa nedgången i nya hem värden och stabilisera marknaden. Om du väntar för länge, kommer du att gå miste om de stora besparingar man inser genom att köpa på botten av marknaden swing.

Statliga incitament innebära stora besparingar för bostadsköpare. I ett försök att flytta en trög ekonomi, har regeringen infört ett antal incitament för bostadsköpare. Bland dessa incitament är en $ 8000 nya hem köparens kredit som är tillgänglig för första gången Hem köpare och köpare hem som inte har ägt ett hem under de senaste tre åren. Denna kredit kommer att finnas tillgänglig till och med april 2010. Dessutom finns det en skattelättnad på upp till $ 6500 för upprepad eller uppflyttningssignalen bostadsköpare och med april 2010. Du kan vara berättigad till denna kredit om du har ägt ett hem under fem år av de senaste åtta, och köper en ny permanentbostad.

Räntorna hålls låg för att uppmuntra bostadsköpare. Räntorna föll i början av 2009, men i augusti flesta finansiella experter ser stabilisering på ca 5,5% och förutspår att räntorna skulle börja stiga igen. Denna förutsägelse visade sig vara fel. På grund av åtgärder från Federal Reserve för att motverka inflationen och främja likviditeten, räntorna har inte bara fortsatt låg, de har sjunkit igen. Per slutet av november, har många långivare som erbjuder bolån till priser så låga som 4,3%. Dessa låga bolåneräntor kommer inte att pågå, dock. När ekonomin fortsätter att återhämta sig och hem försäljningen ökar, så kommer bolåneräntor. Tiden för att köpa är definitivt nu, när kombinationen av låga priser, statliga skattelättnader och låga bolåneräntor erbjuda en “perfekt storm” för nya bostadsköpare.

hur man hittar de lägsta bolåneräntor idag

Håll koll på de dagliga genomsnittliga bolåneräntor. Det finns många olika tjänster som kommer att hålla dig informerad om dagens rådande ränteläge, vilket kan vara mycket viktigt. Bolåneräntor kan röra förvånansvärt snabbt, antingen uppåt eller nedåt. Att vara medveten om de rådande räntorna i ditt område kommer att göra dig en kunnig hem köpare, vilket ger dig en baslinje mot vilken du kan jämföra bolåneräntor som du erbjuds.

Se till att din kredit värdering är ljusa och glänsande. Din kredit värdering kommer att vara en viktig avgörande faktor för de räntor som långivare kommer att erbjuda dig, så det är i ditt bästa intresse att lysa upp det innan du börjar söka en inteckning. Kontrollera din gratis kredit rapport för att se till att det är korrekt, och kontakta rapportering organ för att korrigera eventuella fel som du hittar. Kontakta långivare som lista dig med sena eller missade betalningar och erbjuder sig att arbeta fram en avbetalningsplan i gengäld för att rapportera betalning till kreditupplysningsföretag. Minska mängden skuld som du är skyldig genom att göra betalningar på dina mest utestående skulder eller betala ner kreditkort och konton. Ju renare din kredit rapport, desto bättre bolåneräntor kommer du att erbjudas.

Få flera inteckning offerter så att du kan jämföra shop. Nöj dig inte med bara en inteckning citat. Ta dig tid att shoppa runt, begära offerter på en inteckning från flera långivare så att du har ett antal lån från vilken du kan välja den bästa. Var inte rädd för att berätta för långivare som du betygsätta shopping, heller. När långivare vet att de tävlar för ditt företag, kommer de vara motiverade att komma med de bästa möjliga bolåneräntor de kan erbjuda dig.

Dagens låga bolåneräntor och huspriser kommer inte för evigt. Om du har väntat på den bästa tiden att köpa ett nytt hem, är detta det. Shoppa runt, hitta ditt hus, och sedan gå och handla för de bästa bolåneräntor du kan hitta. Det är inte sannolikt att vara en bättre tid att få en hel del på ett nytt hem än nu.