dont dröjsmål remortgage idag

Remortgaging är ett ökande problem för många husägare. Den senaste steget på världsmarknaden har lett till en snabb ökning av lånekostnaderna och tusentals fasta bolån kommer till ett slut i år. Nyckeln enligt experterna är att agera snabbt.

Många människor funderar på att remortgage så snart som möjligt i syfte att säkerställa konkurrenskraftiga erbjudanden. Siffror från Spicehaart Financial Services visar att i februari enbart 34,5% konsumenter valde att remortgage, 43% mer än i mars 2007.
Men tusentals människor som tog ut fast ränta inteckningar fem år sedan står inför en chock. När de anmält sig till erbjudanden högsta standard rörlig ränta (SVR) var ca 5,9%. “Varje illustration skulle ha visat en ökning av inteckning betalning eller 19%, baserat på ett lån på £ 150.000,” förklarar Peter O’Donovan Mortgage Advisor at Bestinvest. “Tyvärr högsta SVRs är nu ca 7,25% ökar betalning med 35% till över £ 1000, baserat på en 25 år återbetalning inteckning på £ 150.000.” Men han säger att dessa husägare endast betalar de högsta priserna, om de inte gör något åt ??det .

Lee Jacobs Ordförande Mortgage Bildskärm instämmer: “Varje dag du bo med din långivare att betala det nya högre hastigheten kostar pengar. Det tar tid att komma överens om en ny inteckning och om du dröjer det kan kosta dig de bästa flighterna. ”

Frågan är vart man ska gå? Enligt forskning som utförts av Mortgage Övervaka många människor har ingen aning om var du hittar den bästa när remortgaging. Sin senaste forskning funnit att 17% av de tillfrågade sade att de bara kommer att hålla med deras befintliga långivare, vilket kan betyda att de kommer att sluta med konkurrenskraftiga erbjudanden. 40% sade att de kommer att använda en mäklare som kunde vara partisk mot vissa långivare. 11% sade att de skulle be personer de känner att rekommendera en bra affär.

“Det finns gott om hjälp kring inte minst från den befintliga långivare,” säger Bestinvest Peter O’Donovan. “Mortgage företag, vare sig banker eller hypoteksinstitut, är mer proaktiv i att hålla befintliga låntagare som de har upptäckt att det är mindre kostsamt att hålla en gammal låntagare än driva nya. Befintliga låntagare har nu en meritlista och är därför ännu viktigare eftersom risken för fallissemang minskar. ”

Lee Jacobs råder dock husägare att se till helheten och inte bara på den angivna räntan. “Även om 4,9% kan se attraktiv, måste du titta på den totala kostnaden för en inteckning under en livstid, inklusive uppläggningsavgifter, advokater, lantmätare, uttagsavgift osv”, varnar han: “Se upp för sanktioner och tie-ins. En inteckning är ett avtal. Om du bryter mot reglerna, kommer det att kosta dig. “Han föreslår att man använder en FSA godkänd rådgivare som kommer att analysera hela marknaden.

Så få inte panik det finns gott om hjälp där ute. Även om den nuvarande finansiella marknaden kan se dyster finns det fortfarande goda affärer runt. Men det är viktigt att agera snabbt, eftersom anbud förändras och tillbaka av dagen, och även timme. “Den mängd information som nu finns tillgänglig för låntagare som vill forska själva är betydligt mer och bättre kvalitet eftersom fler webbplatser ger sourcing system,” säger Peter O ‘Donovan i Bestinvest. “Sammantaget finns det en hel del hjälp där ute och samtidigt människor kommer att ställas inför en ökning av sin avbetalning det finns gott om resurser som finns för att säkerställa att ökningen är så liten som möjligt.”