dokument du behöver för att undvika utestängning

När husägare och deras rättsliga förespråkare utför forskning på en inteckning, det finns ett stort antal dokument som kan hjälpa till att informera deras fall mot en inteckning företag. Dessa kan innefatta inteckning dokument, information tillgänglig i offentliga register och annan information hittas genom att slåss en stämningsansökan i domstol. Således bör låntagare vara medveten om dessa olika kategorier av handlingar och hur de kan hjälpa till att försvara ett hem.

De ursprungliga lånehandlingar är de viktigaste i försvaret mot en banks avskärmning försök. Om det finns några fel eller bedrägliga aspekter upptäcks i dessa, kan hela lånet ogiltigförklaras eller en domstol beordrade lån modifiering plan kan sättas på plats. Tecken på missbruk utlåning eller klausuler som kan ge botemedel till utestängning bör sökas av låntagarna.

Det finns fem dokument som husägare kanske vill överväga det viktigaste när de söker efter den ursprungliga pappersarbete. Dessa är följande:

– HUD-1 Settlement Statement
– Sanningen i Utlåning utlämnande och hävning Notice
– Notera för lånet
– Deed of Trust eller inteckning
– Bedömning

Om en inteckning service företag är involverade i att samla in betalningar på månadsbasis och ansvarig för avskärmning processen, bör husägare börja samla dokument med anknytning till service. Serviceföretag övergrepp frodas, eftersom hela branschen bildades från början till offer på villaägare och belöna korrumperade eller bedrägliga företag för att driva folk till avskärmning.

Det finns flera dokument som husägare bör försöka få från reparatörer och jämför med sina egna kopior av handlingar och beräkningar.

– Payoff uttalande
– Komplett betalning historia
– Kontakta historia och anteckningar på kontot
– Offentliggörande av nuvarande ägare av lånebeloppet
– Service transfer meddelande (er)
– Pooling och serviceavtal (PSA)

Efter att ha fått de handlingar från den ursprungliga förmedlingstransaktionen och relevant information från service företag, bör husägare börja undersöka offentliga register. Banken, dess advokater, och alla potentiella anbudsgivare kommer att undersöka offentliga register för att ta reda på så mycket som möjligt om ägare och egendom. Låntagarna bör göra detsamma för att forska långivaren, serviceföretaget, och ägaren av lånet.

Söka offentliga register kan presentera oändliga informationskällor för villaägare i forskning inteckning företag. Bara några idéer listas här:

– Mark poster från länet brännaren
– Securities and Exchange Commission dokument
– Klagomål mot företag med tillsynsmyndigheter
– Registrering av företag genom Better Business Bureau och andra intresseorganisationer
– Rekord för andra stämningar banken har varit inblandad i
– Generella sökningar på internet
– Företags handlingar och räkenskaper

Innan vi går in i domstolen, kan dessa dokument hjälpa husägare börja bygga ett anständigt argument för varför en avskärmning inte borde tillåtas att gå igenom. Det finns också många andra dokument som kan erhållas i upptäckten processen i domstol, vilket kommer att behandlas i en senare artikel. De typer av dokument och de ändamål för varje i försvaret av hemmet nuvarande enorma potentialen för husägare som försöker stoppa avskärmning.

Precis som långivare granska låntagarnas register för att avgöra om de kommer att kvalificera sig för ett lån, bör husägare gå igenom exakt samma serie steg för att avgöra om en bank har en legitim rätt att utestänga eller inte. I många fall kan de avslöja tillräckligt oegentligheter i lån för att tvinga banken till en inteckning ändring eller, om det inte erbjuds eller lämpligt, att ha hela avskärmning rättegången ogillas av domstolen.