djupa tankar krävs vid refinansiering ditt hem

Har refinansiering ditt bostadslån komma upp i dina tankar sistone? För ett antal skäl de varma årstiderna är bråda tider på fastighetsmarknaden för både säljare och köpare – och husägare också. För en sak, gör vädret folk att komma ut och börja göra saker runt den gamla gården. Detta är den tid på året när skolan barnen ser fram emot slutet av klasser och föräldrar ser det som en bra tid att flytta. Och som med alla nya början, kan det vara dags att tänka på refinansiering ditt bolån.

inteckningar upp för förnyelse

Dessutom köpte många människor sina hem under de varma årstiderna och deras bolån kommer upp för förnyelse. Det kan vara dags för dig att besöka din inteckning specialist och diskutera refinansiering ditt bolån. Innan du gör det bör du och din partner sitta ner och göra en bedömning av din nuvarande finanspolitiska omständighet och tänka nytt om dina kort-och långsiktiga mål. Itu med dessa frågor:

– Är det här hemmet som passar mig och min familj nu och i framtiden?
– Kommer att arbeta eller familjens behov kräver mig att flytta någon gång snart?
– Kan jag betala alla mina månatliga skyldigheter och ändå spara för nödsituationer eller stora inköp?
– Är alla mina skulder annat än mitt lån till rimliga priser, och de kommer att vara nöjda på kort sikt?
– Om förnyelse inte är nära förestående, vad är mina Straffavgifter för att välja bort ordet, eller ska jag blanda räntan?

Rullande dessa frågor runt i ditt sinne kommer att hjälpa dig att avgöra om refinansiering ditt hem lån är en bra idé.

skäl för refinansiering ditt hem

När man ser att refinansiera ett lån, är alla dessa otympliga överväganden. Naturligtvis vet du att refinansiering är processen att få ett nytt hem lån eller lägga till den nuvarande för medel som krävs. Om du har eget kapital, det finns ett antal skäl som du kanske vill överväga refinansiering ditt bostadslån och dra nytta av låga räntor. Till exempel:

– Hem förbättring – skuldkonsolidering – college kostnader – fritidshus – fastighetsinvesteringar – andra investeringsmöjligheter

refinansiering beräkningar

Innan du bestämmer om refinansiering ditt hem lån, göra följande beräkning:

Nuvarande inteckning enligt gällande skattesats (fram till slutet av terminen) = X (din figur)

Ny inteckning på New Rate + Straff (fram till slutet av terminen) = X (din figur)

Nu, om ett nytt bostadslån hamnar lägre än din nuvarande inteckning, kommer du kompenseras förmodligen straffet. I andra fall kan en refinansiera din inteckning kan vara meningsfullt.

Kanske en minskning av din månatliga betalningar är tillräckligt hög för att du ska kunna ställa in pengar åt sidan för att rädda andra mål såsom en regnig dag fond, en fin-att-ha stort inköp (båt?), Eller mot din pension. Tyvärr, ibland en livssituation, till exempel ett jobb förlust eller allvarlig sjukdom, kräver lindring av ett nytt lån.

andra refinansiera överväganden

Säg att du finansierar över 80% av värdet på ditt hus när du funderar på refinansiering av ditt bolån. Detta innebär att din inteckning är över 80% lån till värde. Om så är fallet, bör du rådfråga en inteckning specialist om möjligheten eller portering och blanda bidraget. Ibland är det inte spela ut, även med den förskjutning av straffet, på grund av CMHC / Genworth premie.

Men, med 20% eget kapital i ett hem egendom innebär att det finns många böjbara program med långivare som kan leda dig att använda LOC alternativ och Visas och därigenom behålla dina lånekostnader i underkant. Du kommer aldrig behöva betala för mycket intresse om du har allt detta satt upp och du bestämmer dig för att göra ett stort inköp eller göra en skuldkonsolidering. Detta är en annan fråga som du begrundar refinansiera ditt hem lån.

refinansiera överväganden när du flyttar bort eller flytta upp

Folk gillar ofta förändring, behöver förändras, eller förtjänar förändring. Om du funderar på att lämna ditt nuvarande hem, oavsett orsak, kan refinansiering att använda eget kapital sätta en husägare på en plats där de överlåtelsevinster inte kommer att vara tillräcklig för en ny handpenning. Du måste vara ärlig med din inteckning specialist när man diskuterar framtida hus-köpa möjligheter. Och förvisso närvarande om din verkligen menar allvar refinansiering ditt hem.