discover southsea

Southsea ligger inom Seafront staden Portsmouth, men det behåller sin egen känsla och stil. Staden har undvikit det öde som drabbar så många städer runt om i landet att bli en klon stad saknar sin egen karaktär. I stället för en kopia high street precis som någon stad, har Southsea en fantastisk blandning av unika butiker, restauranger, caféer och barer.

Southsea kan skryta förmodligen den bästa natten i hela Portsmouth. Med nästan 100 ställen att äta och dricka i staden kommer du att vara säker på att hitta den perfekta platsen för dig. Från verkliga traditionella ale till vissa stora levande musik från fish and chips till finaste haute cuisine Southsea har allt.

Det finns gott om sevärdheter i Southsea att hålla dig underhållen, informerad och trollbundit. Den prisbelönta Blue Reef Aquarium kan hittas i Southsea. Akvariet är bra oavsett väder eller till dina åldrar. Förundras över att inte bara se det marina livet utan arter av fisk från hela världen i de fantastiska displayer. Komma ännu närmare fisken när du tar undervattenstunneln i massiva hav displayen. Den D-Day Museum är ett stort stopp för någon historia buff eller dem som bara vill lära sig mer om denna historiska händelse. Museet inrymmer Overlord Broderier en hyllning till offret och hjältemod av alla dem som deltog i invasionen av Normandie. Många anser att broderiet som den moderna motsvarigheten till Bayeuxtapeten. Det finns ett antal andra historiska platser som Southsea slott som byggdes av Henry VIII och den historiska hamnen. Det finns också gott om museer i området för att lära dig ännu mer om historien om området och den brittiska flottan som helhet. Om du inte är ett fan av historia finns det mer än tillräckligt moderna attraktioner att locka dig inklusive Southsea Pier, minigolf och bio.

Med så mycket att se och göra för att inte nämna den fantastiska och individuell atmosfär som Southsea har sin lätt att se varför så många väljer att hyra egendom i Southsea eller välja att bo där kommer på det sydkusten resa.