dina rättigheter som en inteckning konsument

Mortgage Konsument Bill of Rights avlad och skriven av Franklin Raines, ordförande för Fannie Mae Foundation. Mortgage Consumer Bill of Rights var utformad för att fastställa en uppsättning riktlinjer för långivare att följa som att fler amerikaner att bli husägare, och att tillåta potentiella bostadsköpare komma att se vilken information som används när factoring deras rätt till en inteckning.

Totalt $ 2000000000000 under loppet av ett decennium, har avsatts för att säkerställa att målen i Mortgage Konsument Bill of Rights realiseras.

Mortgage Konsument Bill of Rights vidhäftar den strikta tron ??att alla amerikaner ska ha lika tillgång till hypotekslån tillgänglighet. En av Bill främsta mål är att undanröja diskriminerande kreditgivning.

Dessa metoder har lett till en allvarlig klyfta mellan hemmet ägande av de olika ras-och ekonomiska klasser. Fannie Mae strävar dagligen för att minska denna klyfta och göra bostadsägande tillgänglig för alla, oavsett social status, ras eller religion.

Mortgage Konsumenter Bill of Rights ger dig rätt att få veta exakt vad du betalar för. De flesta inteckningar omfattar de olika avgifter som är inblandade i att köpa ett hem, såsom: avbetalningar, avgifter bedömning, PMI (privata försäkringar för hypotekslån), ränta och kostnader stängning.

Att veta exakt hur många procent av din månatliga betalningar kommer att gå mot dessa avgifter, och hur stor andel som faktiskt kommer att tillämpas på din kapitalbelopp bör alltid övervägas innan man väljer en långivare.

Du har rätt att kvalificera för särskilda, låga ränta inteckningar. Det finns många program tillgängliga för potentiella husköpare av alla slag, från första gången köpare, till kvinnor och minoriteter. Fannie Mae är ett mycket populärt alternativ för dem som har fått avslag av andra långivare på grund av lägre inkomster, mindre än perfekt kredit, eller social station.

Propositionen håller också till grundsats att alla husägare har rätt att vara fri från onödiga statliga intrång t.ex. tillsynsavgifter, och otillbörlig pappersarbete – vilket är ett intrång på din tid. Du måste fortfarande följa zonindelning förordningar och byggnormer, vilket helt enkelt innebär att regeringen inte kan debitera dig orimliga avgifter vid stängningstid, eller försök att hindra processen för att få en inteckning på något sätt.

Mortgage Konsument Bill of Rights stater som, som en husägare, du har rätt att få veta exakt vad som händer med din inteckning. Alltför många långivare kommer bara att försöka skynda dig genom processen att få ditt bolån. Låt dem inte! Du har rätt att få varje aspekt av inteckning processen förklarat för dig på ett enkelt, okomplicerat språk som du kan förstå.

Om det finns några frågor i ditt sinne om din inteckning, se till att ha dem klargöras genom din långivare innan du stänger affären. Inte att utnyttja dina rättigheter som konsument kan kosta dig en massa pengar i slutändan om du bestämmer dig för att ändra dig på vägen.

Vara säker på att alla långivare du anser är kunnig om Mortgage Konsumenter Bill of Rights.