dina pengar frågor köpa första hem behöver inte vara överväldigande

Är du en av dem som anser livet ganska bra? Du funderar på att gifta sig och du har ett bra jobb, en fin bil och pengar för att betala av studielån. Du har tid att spendera hangin ut med dina vänner.

Det enda negativa i ditt liv just nu är att behöva betala hyra och hantera rumskamrater. För många amerikaner i deras sena 20-tal och tidiga 30-talet, vänder “svischande” ljudet av att betala hyran varje månad så småningom till tankar om att äga sin egen bit av den amerikanska drömmen. Däremot kan processen att faktiskt köpa ett hem verka överväldigande – även skrämmande – för vissa.

“Första gången husköpare kan känna sig skrämmas av eller ens” utom kontroll “under hela hem-inköpsprocessen”, säger Jim Ferriter, vice vd för GMAC Hypotek. “Men det finns hopp. En erfaren lån officer, i kombination med innovativa produkter och tjänster, kan hjälpa första gången husköpare bättre förstå deras finansieringsalternativ och stärka deras förtroende för att köpa sin första bostad.”

Ferriter, som har mer än 25 års erfarenhet inom bolån, erbjuder följande tips för första gången husköpare:

Ett. Spara, Just A Little Bit More – Självklart är det viktigt att spara pengar till handpenningen och kostnader stängning. Men det finns mer att köpa ett hem än att räkna ut om du kan betala en månatlig inteckning betalning. Det är kostnader som liknar hyra, men nu måste du vara beredd att hålla ett hem också. Veckans shoppingresor till din lokala big-box hemma butiken för att köpa allt från dekorera objekt till en gräsklippare kan lägga upp snabbt.

2. Kontrollera din kredit – En individs kredit värdering kommer att ha en betydande inverkan på hans eller hennes hypotekslån godkännande och ränta. Ett bra första steg i hemmet-finansiering process är att kontrollera din kredit historia. Du kan begära en gratis kredit rapport från varje av de tre kredit-rapportering: Equifax, TransUnion eller Experian. Noggrant granska rapporten och kontakta kredit-rapportering ämbetsverk att korrigera eventuell felaktig information.

Tre. Få Preapproved – Innan du börjar arbeta med en fastighetsmäklare, överväga att kontakta en inteckning långivare att få ett beslut preapproval kredit. Ett lån officer kommer att granska din ekonomiska status, inklusive din inkomst, kassaflöde och kredit värdering, som hjälper dig att bestämma den maximala månatliga bostäder betalning som du kanske kan kvalificera sig, och, om kvalificerade, “förhandsgodkänna” din inteckning innan du har hittat ett hem. Beväpnad med en kredit preapproval, kan du börja söka med en mycket bättre uppfattning om vilken prisklass du bör titta på, och i sin tur sparar tid när du vet rätt hem för att fokusera på.

När du börjar tänka på och förbereda för preapproval processen startar shopping för hypotekslån långivare som du vill få en inteckning för ditt nya hem. Eftersom denna process är ny, är det lätt att gå med den första långivaren eller lån officer du möter. Istället, ta din tid och shoppa runt. Börja med att fråga vänner, kollegor och familjemedlemmar för rekommendationer. När du har identifierat två eller tre lån officerare, be om referenser. Kom ihåg, att få ett lånelöfte kan erbjuda mer självförtroende och säkerhet för hem säljare.

Förutom prissättning (ränta och kostnader stängning), fokus på kundservice samt andra tjänster och verktyg som en inteckning långivare kanske kan erbjuda dig. Till exempel, förutom att erbjuda preapproval programmet, erbjuder GMAC Mortgage en funktion som kallas “HomeCommand,” vilket gör att du kan begränsa en inteckning ränta i upp till 126 dagar när du handlar för ditt drömhus, liksom en fri hem-finder tjänst som kan ge dig ett hopp på andra hus jägare, varnar för bostäder som kom ut på marknaden som matchar dina sökkriterier.

4. Var inte rädd att ställa frågor – När du har hittat ditt nya hem, kommer hypotekslåneinstitutens hjälpa dig igenom detaljerna i lånet processen. Från ansökan till stängning, kommer ditt lån officer arbetar genom finansiering process med dig, precis som din fastighets professionella kommer i hemmet köpprocessen. Din hypotekslån officer också kan vara en värdefull källa till information, så se till att dra nytta av hans eller hennes kompetens. Under hela processen, läsa alla lånehandlingar noggrant och involvera en advokat, om det behövs.

Fem. Inspektera det – Innan du åta sig att köpa ett hem, glöm inte att anlita en licensierad hem inspektör att göra en grundlig bedömning av fastigheten. En inspektör kan varna dig till några större problem med hemmet, och / eller hjälpa dig att förstå potentiella kortsiktiga och långsiktiga frågor hem underhåll.

Att köpa ett hem för första gången kan verka som om du rider på en berg-och dalbana. Men genom att göra dina läxor, ställa massor av frågor och ta din tid, kan du hålla kontroll och upptäcker en överväldigande känsla av prestation i att köpa din första bostad.

Många bolåneinstitut rekommenderar att första gången husköpare har minst tre till sex månader i ytterligare besparingar innan du ansöker om en inteckning.