dina grundläggande alternativ med bolån

Om du funderar på att köpa ett hem för första gången, kommer en liten kunskap att gå långt i att göra genom processen framgångsrikt. De första saker att förstå är dina grundläggande alternativ.

dina grundläggande alternativ med bolån

Vid första anblicken verkar inteckning industrin att vara en ganska standardiserad finansbranschen. Du behöver ett lån, ansöka och en långivare avvisar eller godkänner ditt lån. Även om detta är generellt sant, har lånebeloppet mycket att göra med de kurser du kommer att betala och även om du kommer att få den finansiering du söker.

De flesta hem under $ 300.000 prisnivån faller in i en särskild kategorisering i inteckning industrin. Denna kategori kallas överensstämmer lån. Överensstämmer lån är helt enkelt de som en långivare kan få en garanti för återbetalning av från en tredje part. Den tredje parten är alltid en regering eller pseudo-regeringsparti som Fannie Mae, FHA, HUD och så vidare. Med den garanterade återbetalningen säkerhet, kommer långivarna att erbjuda dig bättre initiala och långsiktiga villkor på lånet. Det är också mycket lättare att få godkänt. Locket på dessa lån är inte $ 300.000, men är en siffra nära detta belopp. Det exakta antalet är beroende av den del av landet du bor i så locket justeras för att spegla lokala fastighetsvärden. Det bästa sättet att hitta locket för ditt område är att kontakta en långivare.

Din inteckning alternativ för bostäder värderas från $ 300.000 på upp är helt annorlunda. Lånen kategoriseras som icke-konforma bolån. Icke överensstämmande betyder helt enkelt den summa pengar som lånas överskrider vad FHA, Fannie Mae och så vidare kommer att garantera återbetalning. Utan denna säkerhet, kommer långivaren flytta mer av risken för lån till dig. I praktiken innebär detta att du kommer att behöva betala något högre avgifter, räntor och poäng, om någon, på lånet. Ett sätt att bekämpa detta är att lägga ner mer pengar på hemmet. Detta sänker effektivt belåningsgrad, och gör långivaren mer bekväm med att utfärda lånet.

Godkänd och icke-konforma lån är inte ditt enda alternativ. Inteckning industrin har mognat avsevärt de senaste 15 åren med den nyfunna mognad uttrycks i nya låneprogram. Dessa program inkluderar, men är inte begränsade till, inget dokument lån, räntefria lån, hybrid inteckningar, inteckningar ballong, dåliga bolån krediter och hårda lån pengar för att bara nämna några. Enkelt uttryckt, det finns en långivare för praktiskt taget varje låntagare dessa dagar.

När man överväger din inteckning alternativ, är det bästa sättet att identifiera den situation du befinner dig i och hitta flera långivare som skriver lån för det scenariot. Då är det bara en fråga om shopping för de bästa villkoren för ditt lån.