dina bolån och flytta norrut

Hoppa inte tanken på att refinansiering ditt hem inteckning. Tiden är nu att vidta åtgärder eller du kanske missar bussen. Going av trender de senaste åren, öppnar varje gång Federal Reserve styrelseordförande Alan Greenspan hans vokala slutare, räntorna går upp. Om inte med avsevärd marginal, så åtminstone med 25 punkter.

En fjärdedel av en procentenhet kanske inte verkar vara en rejäl hopp med tanke på att nuvarande styrräntan är knuten till 2 ¾ procent. Men denna slutsats är felaktig. För när började du betalar en ränta på 2 ¾ procent på någonting? När började ditt kreditkortsföretag ber dig att betala en ränta på över 2 procent? Du måste svara på dessa frågor och sedan titta på dina möjligheter hem inteckning för att få en fullständig bild av kredit scenario. Det är ett väletablerat faktum att styrräntan och hem bolåneräntor har en co-relation och just nu federal fond priserna är på väg norrut.

Du kanske känner att du har missat en möjlighet att prenumerera på de lägsta priserna instrument snar framtid. Men allt är inte förlorat. Det finns fortfarande lite tid att välja bättre refinansiering systemet. Men om du vill ha dem, ge upp din avspända attityd.

refinansiering: grundläggande förutsättningen

En liten räntesänkning kan justeras genom månatliga inteckning betalningar i mindre delbetalningar. Detta, i sin tur, kommer att sänka dina nivåer skatteavdrag. Denna punkt måste tas i beaktande, eftersom ingen behöver tala om för dig vad dina besparingar betyder för dig. Du kan ytterligare få ner dina kostnader genom att be om att helt avstå från eller nedsättning av avgifter på ansökningsavgifter, avgifter originering, avgifter bedömning, advokatarvoden, etc. Om du inte är i stånd att göra pengar ner betalningar, kan du få det läggs till inteckning figuren.

En kort inteckning sikt, säger 15 år istället för 30 år, kan innebära att betala en högre ränta på månatlig betalning. Men i processen, kommer betalningen bördan får av ditt huvud förr och dina äganderätten kommer att överföras under en kortare period.

Standard inteckning termer är normalt i intervallet 15 år till 30 år. Om du föredrar en term som är kortare än maxgränsen och längre än den kortaste gränsen, kan du be välja en anpassad lån. Detta instrument underlättar dig att utse en ny term som passar dig. Du måste be om en term som kan skapa en bra balans mellan en term mindre än 30 år och månatliga betalningar på en lägre sida än de som ges ut i ett 15-årigt lån.

Om av någon anledning, är anpassad term nekas till dig, välja ett 30-årigt hypotekslån och du kan betala mer än den månatliga utbetalningen att rensa dina skulder så fort som möjligt. Naturligtvis kommer det att bero på din egen månatliga inkomster och utgifter ekvationer. Du får inte heller glömma att förhandla i början sig att ingen förskottsbetalning straff åläggs dig i framtiden.

Var och hur ska börja

Du måste få din kredit rekord omdömet med vart och ett av de tre kreditbyråer: Equifax, Trans unionen och förklara. Ofta kan de lämna rapporter kantas chockerande misstag som kreditkort avgifter av konton som inte är dina, en identitet misstag eller ens detaljer balans som inte är i synk med dina uttalanden. Få dem korrigerade.

Jämför bolåneräntor och avgifter på nätet erbjuds av flera finansbolag. Beroende på din analys, prenumerera på tjänster av en bra inteckning miniräknare. Det kommer att berätta i exakta termer som vilka lån instrument som är bäst för dig under de givna omständigheterna.

Så nu är det dags för dig att vakna upp till refinansieringsmöjligheter. Den hårda förhandlare du måste växa fram för att slå en bästa möjliga affär med refinansiering företagen. Kom ihåg, det är en tvåvägs spel där ute: dessa företag behöver dig så illa som du behöver dem.