dina alternativ under Obamas federala lån modifiering plan

Hjälp är tillgänglig för husägare som har problem med att göra sin avbetalning enligt Home Affordable Plan initierats av president Obama. Beroende på dina kvalifikationer, kan två möjliga alternativ vara tillgängliga för dig: (1) refinansiering, (2) lån modifiering.

Refinansiering är det bättre alternativet är priset på ditt hem har minskat i denna mjuka fastighetsmarknaden. Villkoren för lånet kan förlängas med upp till 15-30 år samtidigt som den nuvarande räntan. Programmet kraven är:

Ett. Lån brottslighet på mindre än 30 dagar under de föregående 12 månaderna
2. Refinansiering är tillgänglig endast för din första inteckning på din primära bostad
Tre. Lån är försäkrad enligt Fannie Mae eller Freddie Mac
4. Home värdet är mer än 105% av vad du är skyldig
Fem. Visad förmåga att ge de modifierade avbetalning

Den refinansiering programmet är tillgängliga för dig om du uppfyller de ovannämnda kraven. Detta program gynnar de med fast ränta lån eftersom du kan ta en högre månatlig betalning om dina villkor är för en låg ränta eller om du har ett intresse som bara lån.

Lånet modifiering plan finns tillgänglig för de villaägare med eller utan Fannie Mae eller Freddie Mac och har en annan uppsättning krav som följer:

Ett. Lånet modifiering är för din första inteckning på din primära bostad
2. Gränsen på ditt lån måste vara mindre än $ 729.750
Tre. Lånet som ändras måste ha stängt före 1 januari, 2009
4. Den månatliga lån betalning överstiger 31% av din brutto månadsinkomst
Fem. De modifierade avbetalning är överkomligt inom din förmåga

Det är bättre att söka lån modifiering innan ditt lån har gått till default. Långivaren kommer att vilja förstå orsakerna till dina svårigheter och arbeta fram en plan som passar din nuvarande situation. Det är i bästa intresse för både dig och banken om du har möjlighet att ändra dina betalningsvillkor.

Som en del av din ansökan för någon av de två alternativen som nämns i den här artikeln, måste du fylla i en ansökan, skriva en umbäranden brev, och dra ihop all relevant dokumentation för banker översyn. Slutför alla steg noggrant och med känsla för detaljer så att du kan godkännas för lån modifiering och underhålla homeownership.