din steg för steg guide till den bästa inteckning refinansiera affären – Del I

När det gäller inteckning refinansiering, kan du hitta uppgiften mycket svår och förvirrande, eftersom det finns oändliga alternativ för dig. Däremot behöver du inte få panik. Du kan ta mycket smärta ur förhandlingarna genom att följa denna steg-för-steg guide. Stegen är ganska enkelt och kommer att göra det mycket enkelt för dig att få bästa möjliga affär.

steg i – vet dina mål och finansiella mål
Du måste veta varför du funderar på refinansiering alternativ. Oavsett om det är rätt eller fel för dig beror på de finansiella mål som du vill uppnå genom detta. Följande är några av de vanligaste anledningarna till att människor väljer att refinansiera: –

• Du vill skapa lite upfront pengar
• Du vill betala dina lån tillbaka snabbare
• Du vill sänka den ränta som du annars måste betala under loppet av lånet
• Du vill konsolidera dina skulder
• Du vill minska din månatliga inteckning betalningar

Det är dock fullt möjligt – du kan ha en helt annan anledning. Poängen är att du måste vara medveten om att anledningen eftersom även en professionell finansiell rådgivare inte kommer att kunna bestämma den bästa inteckning refinansiera alternativ för dig om de inte vet varför du vill göra detta.

Steg II – prata med en refinansiering expert
Det är olyckligt att se att de flesta människor förbise detta steg. Se till att du inte är en av dem. Om du inte har hört med en refinansiering expert, kan du komma aldrig att veta om några av de nyaste alternativen att långivarna erbjuder dessa dagar. Jag har sett att de flesta husägare som inte rådgöra med en expert helt enkelt gå tillbaka till sin nuvarande långivare och försöka göra ett val om refinansiering.

Några av dem ser på andra långivare och de alternativ som erbjuds av dem, men även att de inte titta på mer än bara en eller två långivare. Deras alternativ är begränsade och de gör ett val bara för att finna att affären är mycket dyrt i ett senare skede. Därför hoppar detta steg innebär helt enkelt öppnar dig för större risker. I själva verket har du ingen anledning att hoppa över detta steg. När allt hört en expert inte kosta dig något. Du behöver inte betala ens ett öre eftersom de får sina uppdrag från långivarna. De är experter som har en bättre förståelse för marknaden och eftersom de inte är förknippade med någon specifik långivare, de göra sitt bästa för att föreslå den bästa tillgängliga alternativet baserat på din specifika situation och de finansiella mål som du vill uppnå.

Steg III – är refinansiering till nytta för dig?
Nu är du förmodligen medveten om de olika alternativ som är tillgängliga för dig. Men, innan du går vidare och bestämma vilket alternativ är bäst, blir det mycket klokt av dig att gräva lite djupare och jämföra dessa alternativ med de villkor på dina befintliga lån. Denna jämförelse kommer att berätta om inteckning refinansiera är bra eller inte.

Ibland, beroende på marknadens villkor, kan du bli förvånad över att veta att det finns ingen refinansiering alternativ som faktiskt kan överträffa gällande villkor. Så bör du vara redo för överraskningar också. Bara för att du funderar refinansiering, betyder det inte att du måste göra det till varje pris. Om det inte är fördelaktigt, det finns ingen mening med att gå in för det. Så, fundera över livskraft re-finansiering.

Om du inte hittar inteckning refinansiera ett bättre alternativ, kan du gå vidare till det sista steget, som jag kommer berätta om i nästa artikel. Detta steg är där jag kommer att gå igenom inteckning refinansiering processen i detalj. Under tiden kan du besöka min hemsida för mer information om andra aspekter som är förknippade med inteckning och refinansiera.