din kredit och bostadslån

När du uttrycker intresse för att köpa ett hem är en av de första saker som du kommer att bli tillfrågad, vare sig av en fastighetsmäklare, ett hem ägare, eller en inteckning mäklare eller långivare är om din kredit. Du kan inte bara komma bort från din kredit när du vill ansöka om bostadslån så om du inte vet vad din kredit är att du bör vara beredd att ta reda på! Din kredit är en viktig del av att köpa ett hem eftersom det avgör, till stor del, oavsett om du är värdig finansiering från en långivare.

förstå hur din kredit påverkar köpa ett hem

När du ansöker om bostadslån du ber om mer än bara ett par dollar, och på grund av detta långivare har att välja klokt när de överväger dem som ber dem för pengar. Om en långivare gav bara ut pengar till alla som frågade att de skulle vara pank bråttom eftersom inte alla kommer att betala tillbaka dem. Varje gång någon ansöker om ett lån långivaren har att avgöra om personen är värt risken som är involverad med att låna en person som de inte vet pengar.

Det skulle inte vara rättvist för en långivare att besluta att alla med en viss hårfärg eller ögonfärg skulle få bostadslån som de behövde, och det skulle inte vara rättvist för dem att fatta beslut baserat på hastighet eller kön på personen. Det enda sättet för långivaren att avgöra vem som är värdig av det ekonomiska stödet och som inte är att titta på de senaste kredit val för de personer som ansöker om lån.

Beroende på vilken typ av lån som du söker, kan din faktiska kredit värdering roll mycket. Till exempel, när du ansöker om en FHA lån din kredit rapport dras och din kredit val i det förflutna anses, men du behöver inte uppfylla en minsta kredit värdering att bli godkänd för lånet. Med mer konventionella lån måste du ha en viss kredit värdering för att kvalificera sig. Till exempel, om du behöver ha en kredit värdering av 650 att kvalificera sig för lån och din kredit värdering är 649 du inte skulle få den finansiering som du behöver.

En sak du bör veta är att inte alla kredit fläckar är tittat på samma sätt när du ansöker om bostadslån. Du ska göra ditt bästa för att betala alla dina räkningar, men om du har gamla medicinska räkningar på din kredit rapport, men du har varit bra på att betala dina kreditkort, lån auto, och sånt du kommer att vara i god form. Om du har haft konkurser och utmätningar du kanske tycker att det är lite svårare att få bostadslån. Det fantastiska är att det finns en hel del program där ute, vilket ger nästan alla en chans att äga ett hem. Om du vill äga ett hem, ge det en chans. Processen kommer att börja och sluta med din kredit, så om du vet att det inte är bra, kanske du vill ta lite tid att bygga upp det lite så att du har en bättre chans att få lånet som du vill!