din inteckning är det bara om den lägsta

Som en inteckning agent, det är inte ovanligt att höra någon säga, “Så, vad är ditt bästa ränta?”

Ofta det är en av de enda frågor de ska ställa, lämnar agenten under antagandet att en låg ränta är det enda som betyder något för kunden.

Men i dagens bolånemarknaden, känna och tävlar om den lägsta räntan är bara en av många viktiga alternativ som en konsument har att hantera.

Långivare lägger ständigt nya funktioner och incitament till sina inteckning produkter för att locka till sig företag i vad som är en mycket konkurrensutsatt marknad.

När du letar efter din egen inteckning, hitta en som bäst passar både ditt kassaflöde och din personliga långsiktiga mål. Överväga dina alternativ såsom hur länge du vill ta att betala av dina lån, pre-betalningsalternativ, och flera strukturer betalning.

Vissa funktioner att tänka på när man tänker på din nästa inteckning är:

Portabilitet: Detta gör att du kan sälja din bostad och flytta inteckning till en annan fastighet utan att bryta det och behöva betala en straffavgift … mycket attraktivt om du har en låg fast ränta.

Assumability: En köpare kan ta över ditt befintliga lån och överta betalningarna. Långivarens godkännande krävs vanligtvis innan detta är tillåtet.

Förskottsbetalning privilegier: såsom upp till 10 med några drag, eller en bolåneränta på 4,65% med ett brett utbud av alternativ för att passa dina behov?

En lägre ränta betyder inte alltid att du inte kommer att få några funktioner, men ibland är det mer fördelaktigt att ta en något högre ränta för att få de nya funktionerna.

Dina besparingar på en mindre ränteskillnad skulle vara minimal, men du skulle förlora på de stora dragen.

Kom ihåg, gör vad som passar dina behov bäst och du kommer inte gå fel!