detta måste vara din första inteckning …

Villaägare precis som du skulle kunna få en ändring hypotekslån under Obamas federala planen. De flesta banker och långivare är redo och villiga att behandla alla ansökningar om detta program, vars skönhet är dess aggressiva natur när det gäller lån förhandlingar och kraftfulla incitament för att motivera långivaren att godkänna ansökningarna. Vet allt som finns att veta om denna plan innan du börjar ringa eller skriva din bank så att du kommer att maximera dina chanser att godkännas.

$ 75000000000 har avsatt för detta program, ett belopp som förhoppningsvis kommer att bidra till nästan 5 miljoner husägare i USA. Den här artikeln innehåller några viktiga och hjälpsamma tips som ökar dina chanser att få godkänt för en lägre månatliga inteckning betalning.

Denna nya planen skapades i syfte att kvalificera så många husägare som möjligt. Riktlinjerna för godkännande är mycket klar. Hemligheten är att förbereda ordentligt så att din ansökan behandlas och eventuellt godkänns. Här är de grundläggande kvalifikationer:

* Du måste ha förhandlat fram din inteckning före 2009
* Du lånet ska vara för $ 729.750 eller mindre (vissa planer har en högre gräns)
* Du måste leva i ditt hem
* Din månatliga betalningar måste vara över 31% av din inkomst (inklusive alla skatter, försäkringar eller avgifter)
* Det måste vara din första inteckning

Om du uppfyller dessa krav, har du en mycket god chans att bli godkända enligt Obamas nya lån modifiering plan. Låneinstitut är inte skyldiga att delta i detta program, men de flesta är. Det är en mycket hög stimulansbidrag för varje lån modifiering som är godkänd. Villaägare som gör sina betalningar i tid kommer att få en $ 1,000 / år betalning, appliceras direkt på sin inteckning huvudman, i upp till fem år.

Intresserade husägare måste fylla i en ansökan och bevisa sin inkomst. En finansiell svårigheter brev är också en nödvändig del av paketet som är en redogörelse för alla dina löpande kostnader. Hur du fyller i din ansökan har ett stort inflytande i att få en ändring. Det är viktigt att du slutföra det väl så arbetar noggrant, långsamt, ställa frågor om det behövs och vara mycket noggrann.

Kvalificerade villaägare kommer att få sina nya avbetalning reduceras till endast 31% av deras inkomst. Räntan kan sänkas till så lite som 2% och lånets löptid kan förlängas till 40 år. Vissa huvudansvarige kan skjutas upp.

De federala termer är en av de mest aggressiva modifiering hypotekslån alternativ för husägare idag. Dessa villkor har skapats för att ge husägare en hanterbar månatlig betalning under denna tid av ekonomisk kris. Om du vill ansöka om denna plan, måste du fylla i dina program lån modifiering korrekt. För att förbättra dina planer att bli godkänd, läsa blanketter noga, ställa frågor om du behöver veta något ingen roll hur liten. Detta är en andra chans för villaägare som försöker undvika utestängning. Att vara väl förberedd kan göra skillnaden mellan godkännande eller